Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand is taking over: samenwerking met Landgestüt Warendorf

Er lijkt geen einde te komen aan de expansiedrift van Andreas Helgstrand. Na zijn uitbreiding naar de Verenigde Staten en de recent aangekondigde samenwerking met Duitslands grootste hengstenhouder Paul Schockemöhle, is Helgstrand nu een samenwerking aangegaan met Landgestüt Warendorf.

Het verpachten van Helgstrands hengst Don Deluxe (De Niro x Rosario) is de eerste zet in de samenwerking met Warendorf. De zesjarige Don Deluxe werd in 2013 uitgeroepen tot kampioen van de hengstenkeuring in Oldenburg en kwam vervolgens voor 910.000 euro in handen van Helgstrand.

Helgstrand-ruiters

Daarnaast gaat Landgestüt Warendorf de andere Helgstrand-hengsten ter dekking aanbieden. In de toekomst komen verschillende Warendorf-hengsten onder het zadel van Helgstrand-ruiters. Daarmee lijkt Helgstrand zijn huidige bestand van 21 stalruiters opnieuw verder te moeten uitbreiden.

Geweldige kans

Landgestüt Warendorf noemt de samenwerking met Helstrand een geweldige kans. “Hiermee kunnen we nog meer internationale bloedlijnen aanbieden”, aldus het Landgestüt.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook