Ga naar hoofdinhoud

Kittel met hoge koorts de ring in

Patrik Kittel
Patrik Kittel
Patrik Kittel hoopt dat zijn score met de KWPN-hengst Watermill Scandic HBC van 74,095% genoeg is om zich te kwalificeren voor de kür op muziek, waarin hij zal uitpakken met een proef op Billy Idol muziek. Maar hij hoopt wel dat hij opknapt voor die tijd. Vanochtend stapte de Zweed met hoge koorts en griep uit bed en na afloop van de proef stond hij duizelig de pers te woord.

“Het was moeilijk om geconcentreerd te blijven tijdens de proef. Ik wilde heel graag een goede proef neerzetten voor het team. We kregen een foutje in de eners en ik kon Scandic op sommige momenten niet meer mooi bovenin houden. In de Grand Prix had ik een fout in de piaffe, wat hij juist heel goed kan. Vandaag heb ik ‘m er iets voorzichtiger ingereden en iets voorwaartser. Hopelijk kunnen we in de kür weer meer power geven.”

Hij wil er nu niet teveel aan denken, maar na de Olympische Spelen zal het boek Scandic naar alle waarschijnlijkheid gesloten worden. De hengst, in mede-eigendom van Jan Greve en de HBC Stal, komt dan op de markt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook