Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas stuurt Electra naar Jumping Amsterdam

Update
Lynne Maas met Electra. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de Prix St. Georges op de Subtopwedstrijd in Liempde werd gestreden om een startbewijs voor Jumping Amsterdam. Lynne Maas bemachtigde het felbegeerde ticket door haar Electra (v. Jazz) met 74,41% naar de hoogste score te rijden. De amazone was vooral concurrent van zichzelf: met Eastpoint (v. Westpoint) zette ze het tweede resultaat van 70,86% neer.

De score van ruim 74% betekende een nieuw record voor Maas en haar zevenjarige Jazz-merie. “Het ging ook echt heel goed”,  vertelt de amazone na afloop van haar foutloze proef. “We hadden hoge cijfers voor de wissels en de pirouettes. Ik kon haar vandaag ook echt ruig laten draven in de ring. De eerste drafverruiming reed ik nog een beetje voorzichtig maar de tweede echt met het gas er op”,  lacht Maas die voor dat onderdeel werd beloond met een 9. “En vandaag lukte het halthouden ook. Normaal staat Electra nooit stil omdat ze zo ijverig is en gelijk wil beginnen, maar nu bleef ze mooi wachten.”

Beetje een puppie

Over de als tweede geëindigde Eastpoint: “Over hem ben ik ook heel tevreden. Hij was wat fris door het koude weer en daarom heb ik iets langer de tijd genomen om los te rijden”, vertelt Maas. “Eastpoint is heel nuchter en kijkt nergens naar, maar kan soms z’n energie niet verwerken. Hij is nog een beetje een puppie en heeft tijd nodig om volwassen te worden”,  legt de amazone uit over de hengst die ze in gedeeld eigendom heeft met haar partner Laurens van Lieren.

Tweede zege in één weekend voor Jeannette Haazen

Net als afgelopen vrijdag in Someren, won Jeannette Haazen met Dabanos (v. Abanos) de Grand Prix. Opvallend was dat het duo beide keren exact dezelfde score van 70,15% lieten noteren. “Maar vandaag hadden we een paar dikke fouten”, vertelt Haazen. “De eners gingen perfect maar na de serie was ik te makkelijk en viel Dabanos in draf.  Ik moest ik opnieuw aanspringen in galop maar ook gelijk afwenden voor de pirouettes. De eerste lukte heel mooi maar in de tweede wilde ik teveel corrigeren. Ik kan mezelf wel voor m’n hoofd slaan, want ik niet tegen fouten rijden”, legt de kritische amazone uit. “Ik reed vandaag overtuigender dan vrijdag en heb weer heel veel geleerd.”

Charlotte Fry domineert young riders

In de rubriek voor young riders was Charlotte Fry oppermachtig. De stalamazone van Van Olst reed Dark Legend (v. Zucchero) naar de winnende score van 68,49%. De dekhengst Lord Leatherdale (v. Lord Loxley) liep onder de Britse amazone met 65,72% naar het rode lint.

ZZ-Zwaar

In de eerste groep van het ZZ-Zwaar won Ynes Hendriks met de negenjarige Cilian O Pardi (v. Sandreo) met 66,00%. In de tweede groep mocht Sandy van Boxmeer zich als eerste opstellen. Zij reed haar Earth Wind and Fire (v. Lord Loxley) naar 67,93%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.