Ga naar hoofdinhoud

Magisch afscheid van Valegro

Vanavond nam Valegro op bijzondere wijze afscheid van de wedstrijdsport. Na een korte introductie waarin Team Hester aan het woord kwam, klom Charlotte Dujardin in het zadel en trakteerde het publiek, met de schijnwerpers op zich gericht, op een fantastisch afscheid.

Voordat de veertienjarige ruin de baan in kwam werd benadrukt wat Valegro – en Charlotte – voor de dressuursport hebben betekend. Na enkele korte toespraken betrad Valegro, aan de hand van groom Alan Davies, de baan. Als Davies aan het woord komt, noemt hij het unieke karakter van de Negro-zoon en geeft aan dat hij blij is dat Valegro nergens naartoe gaat en bij Team Hester blijft.

Het perfecte paard

“Als jong paard noemden we hem al snel ‘de professor'”, vertelt Hester als hij de microfoon in handen krijgt. Hij werd ieder jaar kampioen, en toen hij zijn eerste Grand Prix liep wisten we zeker dat we te maken hadden met een superster. Hij heeft mij geholpen als trainer en het was fantastisch om hem als combinatie te zien groeien. Ik hou er van om naar te kijken.”

Daarna is het woord aan Dujardin, die duidelijk haar best doet om zichzelf groot te houden. “Valegro is op elke manier het perfecte paard, kijk naar hoe hij hier staat”, wijzend naar Valegro die op eigen wijze de show steelt voor de camera. “Hij heeft het grootste hart en heeft me altijd alles gegeven, hij is ons dan ook niks schuldig. Ik heb genoten van iedere rit.”

Goodbye Valegro

Tot slot stapt Dujardin in het zadel. In de schijnwerpers laat ze de kwaliteiten van haar gouden paard aan het constant in de maat klappende publiek zien. Tussendoor rijdt ze een diagonaal met wissels om te pas, waarna ze passagerend richting de ingang rijdt. In een piaffe-pirouette draait ze om en groet, met Davies en Hester naast zich, onder luid applaus het publiek.

Nog tweemaal gaat ze daarna de ring rond en rijdt in uitgestrekte draf over de middellijn de ring uit.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Magisch afscheid van Valegro

  • Sanne

    Wat mooi om te zien hoe deze combinatie van groom, instructeur, amazone en een geweldig paard, gewaardeerd wordt voor deze mooie, liefdevolle beslissing. Zoveel gewonnen door de perfecte samenwerking tussen mens en dier, erg mooi om te zien. Dit paard gaat vast en zeker nog een mooie tijd tegemoet en krijgt alle liefde en zorg die hij verdiend. Voor nu, Bedankt Valegro en Team voor de mooie en leerzame jaren die jullie reeds hebben laten zien. Veel plezier en succes als ambassadeur van de dressuursport !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook