Ga naar hoofdinhoud

Mandy Wilms: ‘Dit geeft extra voldoening’

Vanwege de voorspelde storm waren er voor de Subtopwedstrijd in Someren de nodige afmeldingen. Mandy Wilms trotseerde het weer en reisde met twee paarden af naar het Brabantse plaatsje. Met de kwaliteitsvolle Deep Purple won ze de tweede ZZ-Zwaar proef, terwijl ze met El Ganador vierde werd in de Prix St. Georges.

Mandy Wilms bracht de negenjarige Quaterback-zoon Deep Purple alleen aan start in de tweede proef en won deze met 68,07%. “Het opzadelen en losrijden was geen pretje. De losrijhal is open en daar ging het behoorlijk tekeer. In de grote ring was het goed te doen en daar stond te muziek aan, gelukkig kon ik hem daar een beetje losrijden tijdens het verkennen van de baan”, vertelt de amazone.

Overstap

De proef verliep desondanks wel goed. “Dat de proef goed ging, geeft dan extra veel voldoening. Het beeld was fijn en het gevoel ook. We hadden nog wel wat kleine dingetjes, zoals de keertwending die niet helemaal optimaal verliep.” De amazone wil zich binnenkort gaan richten op de overstap naar de Prix St. Georges en rijdt in maart een oefendressuur op dit niveau. “De series gaan nu goed en hij heeft zoveel kwaliteit dat ik de overstap wel wil maken. Zo niet, dan rijd ik komende zomer de selecties in de ZZ-Zwaar”, aldus Wilms.

Jenny Schreven wint Intermediaire I

In deze proef stuurde Remy Bastings de negenjarige Damoiseaux (v. Riverdance) met 63,21% naar de tweede prijs. In de eerste proef was er eveneens een tweede plaatsing voor deze combinatie, hier bedroeg de score 67,71%. Het winnende percentage van 67,71% werd genoteerd door Kyra Klinkers en Casimir (v. Jazz).

In de Intermediaire I was de hoogste score voor Jenny Schreven en de Metall-zoon Wings H. Met 68,16% bleef ze ruim vier procent voor op Jessica Leijser, die Darius B (v. Jazz) en Djambalaya (v. ) aan start bracht.

Anky leerlingen

In de jeugdrubrieken kwamen de leerlingen van Anky het beste uit de bus. De van oorsprong Amerikaanse amazone Lina Uzunhasan behaalde in de landenproef gecombineerde junioren/young riders-rubriek 67,24% met de United-dochter Donna-Ray. Een kleine procent minder was er voor Van Grunsven’s stalamazone Fenna Roefs en Brown Boy (v.).

Junioren-amazone Vera Funke Kupper reed met Dance Little Sister (v. Winningmood) als enige de individuele proef en behaalde hierin 62,50%.

Lees ook: Renate van Vliet: ‘Ja, ik wil!’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.