Ga naar hoofdinhoud

Na inloopproef Escolar ook onverslaanbaar in kwalificatieproef

Hubertus Schmidt en Escolar. Foto: Jacques Toffi/ www.arnd.nl

Gisteren stond de inloopproef voor Louisdor Prijs op het programma, die werd gewonnen door de nu al toonaangevende hengst Escolar met Hubertus Schmidt in het zadel. Ook in de kwalificatie voor de finale liet het duo de concurrenten op ruime afstand met een unanieme zege.

Met zijn negen jaar behoort Escolar bij de jongste paarden die mee strijden om de Louisdor-prijs. De voor Nederland bij Stoeterij Tewis en Van Kooten beschikbare hengst timmert flink aan de weg zowel in zijn sportcarrière als fokkerijcarrière (bekijk hier zijn ontwikkeling). Met een percentage van 75,512% was de score in de kwalificatieproef iets lager dan die in de inloopproef (76,763%), maar dit zag een unanieme zege niet in de weg.

Klimke en Becks

Ter voorbereiding op de Louisdor Preis startte Ingrid Klimke vorig weekend in Ankum met SPH Dante, die winnend werd afgesloten. Deze Welfenadel-zoon werd in 2014 voor 2,8 miljoen euro geveild op de PSI-veiling. Met een eindtotaal van 72,767% eindigde Klimke op een tweede plek.

Het duo werd op de voet gevolgd door Jill-Marielle Becks met Damon’s Satelite NRW (v. Damon’s Hill). Het duo is teven succesvol actief op U25-niveau.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook