Ga naar hoofdinhoud

PSI-veiling: 2,8 miljoen voor SPH Dante

SPH Dante (v. Welfenadel)

Records werden vannmiddag gebroken op de prestigieuze PSI-veiling van Paul Schockemöhle en Ullrich Kasselmann: Russische kopers schaften voor 2,8 miljoen (!) de in Australië gefokte Hannoveraan SPH Dante (Welfenadel x Dormello). Daarmee is dit zesjarige dressuurpaard het duurste paard dat ooit onder de hamer kwam in de 35-jarige geschiedenis van de PSI-veiling.

“Dante is dan ook een heel bijzonder paard”, vertelt Ullrich Kasselmann over de ruin, die op vier-, vijf- en zesjarige leeftijd het Australische kampioenschap voor jonge dressuurpaarden won. “Op zesjarige leeftijd laat hij al een talent voor piaffe en passage zien, dat veel paarden in hun leven niet bereiken.” Dante is een PSI-paard bij uitstek: Moeder Donner Carina (Dormello x Donnerschwee) werd op tweejarige leeftijd door Kasselmann naar Australië verkocht en daar won ze als vijf- en zesjarige het kampioenschap voor jonge dressuurpaard. Grootmoeder A Little Lady had in 2005 met Legamento het duurste dressuurpaard in de PSI-veiling.

Nog twee keer werd de grens van een miljoen overschreden: het duurste springpaard Toulonia (Toulon x Balou du Rouet), die al in S-springproeven succesvol was, werd voor 1,1 miljoen naar Amerika verkocht. De achtjarige merrie is klaar voor 1.50m-parcoursen.

Het derde paard dat voor meer dan een miljoen van de hand ging is de nog maar driejarige (!) Quel Filou (Quaterback x Stedinger). Bij deze ruin, die brons won op het Bundeschampionat voor driejarige merries en ruinen, viel de hamer van Uwe Heckmann op precies een miljoen.

Met een topper van 2,8 miljoen euro en een opbrengst van 16.430.000 euro was deze editie van de veiling een doorslaand succes met gebroken records. Gemiddeld werd voor de paarden 322.412 euro betaald. De dressuurpaarden brachten in totaal 8.680.000 euro op en de springpaarden 7.760.000 euro.

Dante:

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

7 reacties op “PSI-veiling: 2,8 miljoen voor SPH Dante

 • B. de Graaf

  Is dit een succes of is de wereld van God los… Op dit moment vinden de ergste oorlogen plaats en zijn miljoenen mensen op drift en wij kopen een paard van miljoenen…. héél raar allemaal.

 • C. v.Galen

  Volgens mij heeft het een niet zoveel met het ander te maken,ik was vaak op de PSI veiling, o.a. ook bij Poetin, en ik vind het commercieel meesterlijk vakwerk. De familie Kasselmann weet precies hoe ze de klanten in de watjes moeten leggen en Uwe Heckmann weet hoe hij de ‘happy few’ tegen elkaar uit moet spelen. het is een speelplaats voor de rijken der aarde, en de veiling is een machtsvertoon met vermakelijk haantjesgedrag. Toch zijn er weer een heleboel mensen goed mee, ruiters, toeleveringsbedrijven, en vooraf wordt/werd er ook geveild voor het goede doel. Misschien geven die oliesheiks en gasbaronnen wel meer aan goede doelen dan wij…

 • Han Coolen

  Blijkbaar heeft jouw god het niet voor het zeggen.
  Daar wordt liever oorlogen om gevoerd dan geld verdienen 😉

 • Desiree

  Ik hoop met heel mijn hart dat dit paard liefdevol verzorgd gaat worden.
  Want doorgaans hebben ze in deze landen toch een wat ander idee over dieren en hoe daarmee om te gaan dan wij hier.

 • MJ Kochx

  Word niet zo heel blij van zijn orenspel in de ‘passage-piaffe tour’. Dat een paard bij moeilijke oefeningen de oortjes vaak wat meer naar de ruiter richt is logisch, maar deze doet ze toch wel heel plat. En hallo, hij is pas 6 … waarom moet ie dit al laten zien? Zie de discussie over de jonge-paarden competitie eerder deze maand, dit is ook nog een jonkie!

 • CAMM

  Zón jong paard en al zulke moeilijke oefeningen laten doen. Ik heb medelijden met hem.
  Die word natuurlijk uitgebuit en is over een paar jaar geestelijk een wrak. Wat is ie dan nog waard….

 • C.v.Galen

  Beste Desiree, voor zo’n duur paard wordt echt wel goed gezorgd, bovendien blijft 90% van die paarden gewoon in Duitsland bij een ruiter, verschillende ook bij Kasselmann op stal. De eigenaren genieten van de successen en het aanzien, en als het dier na verloop van tijd toch niet aan de verwachtingen kan voldoen mogen ze ‘m altijd inruilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook