Ga naar hoofdinhoud

Rath en Foundation naar Prix St. Georges-zege in Le Mans

Na ruim vijf maanden niet tussen de witte hekjes te zijn verschenen, liep de Fidertanz-zoon Foundation onder het zadel van Matthias Alexander Rath naar 73,736% op het internationale concours in Le Mans. Rath concurreerde met zichzelf, door zijn andere troef Beaulieu (v. Bentley) naar de tweede plaats te sturen.

In mei dit jaar won de negenjarige Foundation de inloopproef en de Nürnberger Burg-Pokal kwalificatie in Mannheim. Dat laatste deed hij overtuigend met een score van 77,366%. Die score werd in de Prix St. Georges vandaag niet behaald, maar de proef was overtuigend genoeg voor de overwinning.

Vier van de vijf juryleden waardeerden het optreden van Rath en Foundation met een eerste plaats, maar het Deense jurylid Leif Törnblad kwam niet verder dan een vijfde positie.

Lenaerts en De Frel

Dit jurylid zag de winnares in de uiteindelijk op de zesde plaats geëindigde Stephanie de Frel. De amazone kwam met de Westpoint-dochter Calrieta H uit op een totaal van 68,684%.

Joyce Lenaerts wist De Frel net voor te blijven. Lenaerts bracht de Voice-zoon Euro aan start en zag haar proef beoordeeld worden met 69,079%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook