Ga naar hoofdinhoud

Scandic met pensioen op de weiden van Patrik Kittel

Een mooier afscheid voor Scandic had Patrik Kittel zich niet kunnen bedenken het afgelopen weekend. Met het binnenhalen van de Zweedse dressuurtitel komt er een einde aan de imposante carrière van de KWPN-hengst. Na het officiële afscheid in Falsterbo begin juli kan de 17-jarige hengst van zijn rust genieten in de weiden bij Patrik Kittels stallen in Nottuln, Duitsland.

In het Zweedse blad Hippson vertelt Patrik Kittel dat Scandic nu kan genieten van zijn favoriete plek in de paddock bij de stallen. “Daar overdenkt hij alles”, aldus Kittel. “Maar hij zal wel verdrietig zijn als hij ziet dat de vrachtwagen weggaat naar concours en hij moet thuis blijven.”

Na Scandics goedkeuring bij het KWPN werd hij door de toenmalige stalruiter van Jan Greve, Remy Bastings, opgeleid. Het paar was finalist op het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. Daarna gingen de teugels over via Annemiek van der Vorm naar Patrik Kittel.

In 2009 had Kittel zijn Grand Prix-debuut met de hengst in Bremen en daarna volgden twee Europese kampioenschappen, twee wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen in Londen. Vier keer nam Kittel met de hengst deel aan de wereldbekerfinale, dit jaar werd het paar nog vierde in Kittels geboorteland. Eén van de hoogtepunten in de carrière van Scandic was het behalen van brons op het EK in Rotterdam.

Enkele jaren geleden kocht Kittel een aandeel in de hengst, zodat hij de hengst kon blijven rijden. Later werd hij geheel eigenaar van het paard “want ik (Patrik red.) zou mijn beste vriend niet kunnen missen”.

Mede doordat het KWPN de afgelopen jaren steeds een opmerkelijk lage fokwaarde voor Scandic berekende, raakte de hengst onder fokkers minder geliefd. Het is onduidelijk of Scandic opnieuw beschikbaar komt voor de fokkerij.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook