Ga naar hoofdinhoud

Totilas eindelijk terug in de ring?

Totilas zou volgend jaar eindelijk weer terug te zien zijn in de ring, meldt de Duitse krant Der Spiegel.

“We hopen dat hij in het voorjaar van 2014 weer op concours verschijnt”, aldus mede-eigenaar Paul Schockemohle over de dertienjarige hengst.

Een exacte datum kon de vader van Mathias Alexander Rath nog niet geven. “Hij is hersteld van zijn blessure, maar nog niet topfit”, melde Klaus-Martin Rath.

Totilas en Mathias zijn al bijna twee jaar uit het beeld verdwenen. Blessures volgden elkaar op en voor de Olympische Spelen was het Rath die in de lappenmand zat. De eigenaren overwegen om de combinatie opnieuw door Sjef Janssen te laten trainen.

Bron: Horses/ Der Spiegel

 

 

12 reacties op “Totilas eindelijk terug in de ring?

 • h v/d berg

  Blijf het vreemd vinden dat een paard dat altijd paraat stond,nu zoveel kampt met blessures,je gaat dan toch nadenken over het feit dat hij misschien steeds de kreukels word ingereden.
  Het blijft een feit dat hij nu alwwer 14 jaar is,en al die tijd eigenlijk niets meer echt neer heeft kunnen zetten,dat is ooit anders geweest!!!

 • Miranda

  Eerst zien, dan geloven. We hebben zo’n bericht al zo vaak gehoord. En als ie verschijnt, ben ik erg benieuwd of we weer een happy athelete te zien krijgen.

 • Cocky van lith

  Zolang dit prachtige,gevoelige paard bij Rath en consorten blijft, gaat niemand een happy athelete zien!! Zijn we al vergeten hoe deze zwarte parel onder slechte omstandigheden op stal stond……

 • Corinne

  And in other fairytales, The Boy Who Cried Wolf becomes the next king.

 • Nick

  Het lijkt me beter als Anky hem gaat rijden in plaats van dat Matthias bij Sjef gaat trainen.

 • Nick

  Het lijkt mij beter dat Anky hem gaat rijden in plaats van Matthias die traint bij Sjef

 • ineke

  Had gewoon bij edward moeten blijven en dan had iedereen nog van die twee kunnen genieten.
  Blijft eeuwig zonde.

 • Marianne

  Dacht van het begin af aan al dat we hem nooit meer terug zouden zien. Dat geloof ik nog steeds. Allemaal blessures ?! Misschien moeten ze wel beter om hem passen dan ipv achteraf in een donker hok zetten.

 • Jessica

  De soap continues…..

  Het kan aan mij liggen maar Totilas, is toch van 2000 en dus 13?

 • J.H.Bettinger

  Totilas of Totallos
  Het eens zo tevreden paard
  met nu een proppellertje als staart
  dat wil toch wel wat zeggen
  een kenner hoef je dan niets meer uit te leggen

 • h.v/d berg

  Jessica,ik bedoel daarmee als hij in 2014 in de ring terug komt dat hij dan inmiddels 14 jaar is,dat duurd niet zo lang meer hoor.!!!!

 • Cindy

  Tja, kun je zien wat geld kapot kan maken! Hopelijk trekken alle paardeneigenaren hier een wijze les uit! En de les voor de duitsers moet zijn dat, ook al heb je een super paard maar een houten klaas als ruiter, zal het nooit van zijn leven lukken! Als je op zo’n manier de top wilt halen ben je verkeerd bezig en ontzettend egoïstisch! Wat Totilas betreft, het blijft een topper en ik vind het bijzonder zielig wat hem is overkomen, dat heeft hij zeer zeker niet verdiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.