Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout haalt met Cupido alles uit de kast

FOTO WWW.ARND.NL
De lat lag hoog. Emmelie Scholtens en Dorado hadden een top-Kür laten zien. Maar Diederik van Silfhout haalde vanmiddag op het NK Dressuur met Cupido alles uit de kast om de KNHS-titel in de klasse ZZ-Zwaar op zijn naam te schrijven.

De uitslag in de Kür was daarmee dezelfde als gisteren in de klassieke ZZ-Zwaar-proef. Maar toen Diederik van Silfhout met de fraaie KWPN-goedgekeurde hengst Cupido (v. Daddy Cool) de ring betrad, stond die titel nog geenszins vast. Emmelie Scholtens had met die andere KWPN-dekhengst, Dorado, een geweldige Kür gereden, met alleen een klein smetje in de rechter pirouette. Het hoge percentage – 77,917 – was zeer terecht.

Maar Diederik van Silfhout ging in zijn Kür volop in de aanval. De stapreprise pakte ten opzichte van die van Dorado iets minder uit, maar 81,833% was een terechte score.

Gisteren was Diederik van Silfhout nog duidelijk ontevreden over zijn optreden met Cupido. “Als je weet dat ‘ie zes-, zevenenzeventig kan lopen, ben je met 71,2 niet blij. Eigenlijk was hij er ook nog niet klaar voor. Ik rijd Cupido nog maar een half jaar. Hij is dan wel acht, en normaal zijn paarden van die leeftijd wel klaar voor de Lichte Toer. Maar hij was dat niet. Wat ‘ie wel doet is alles aanbieden. Er is niks slechts aan hem. Zoals het er nu uitziet, kan Cupido een heel goed Grand Prix-paard worden.”

En zo klonk het eerste Wilhelmus van dit historische NK Dressuur – voor de eerste keer georganiseerd op het Nationaal Hippisch Centrum – voor de ambassadeur van dit geweldige kampioenschap: Diederik van Silfhout. Zilver dus voor Emmelie Scholtens, die er ook helemaal voor ging met Dorado. “Alleen die ene wat mindere pirouette”, verzucht de amazone na afloop. “Maar Dorado is met z’n zeven jaar ook zo ongeveer de jongste van het stel. Het is een geweldig sportpaard met een super mentaliteit. Zo’n groot stadion maakt hem niks uit. Het is mooi om met die twee hengsten op stap te zijn, met Apache en met Dorado. Bij Apache moet je steeds oppassen omdat hij zoveel hengst is. Terwijl Dorado juist super relaxed is.”

Brons was voor de combinatie die gisteren ook al op het virtuele podium stond: Diana Boer met de lichtvoetige atleet Nebim’s Hot Fever (v. Hot Line).

Klik hier voor alle uitslagen
Volg het NK Dressuur live via ClipMyHorse via deze link

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook