Ga naar hoofdinhoud

Willem-Jan Schotte domineert in Roosendaal

Foto Melanie Brevink - Willem Jan Schotte & Chuppy Checker

Met een superscore van 74,54% won Willem-Jan Schotte vanmiddag de Prix St. Georges in Roosendaal. Zijn Chuppy Checker CL danste door de Lichte Tour proef. Schotte legde ook nog beslag op de derde prijs met Sir Floristan (v. Sir Donnerhall), waarmee hij 68,29% liet optekenen. Voor beide paarden was het hun eerste optreden op dit niveau.

Na eerder dit jaar het NK ZZ-Zwaar in Hoofddorp te moeten laten schieten vanwege een kleine blessure, werkte Schotte zijn zwarte Osmium-nazaat uit de fokkerij van Cor van der Linden toe naar de Lichte Tour. “Een poosje geleden voelde hij weer zó fijn aan dat ik besloot hem weer in te schrijven. Hij is natuurlijk pas zeven, maar Chuppy kan gewoon alles makkelijk voor een acht.” Schotte scoorde hoog op zowel de draf- als de galopreprise van zijn ‘Chuppy’. “Ik kreeg in draf al achten voor het uitstrekken. In de verzamelde stap liet ik hem misschien iets te gehaast gaan en een keertwending was wat groot. Maar in galop haalden we weer achten voor het appuyeren, een paar wissels, de serie en zelfs een 9,5 voor een pirouette.” Zijn andere paard betrad in Roosendaal voor het eerst de ring met Schotte in het zadel. “Sir Floristan heeft van nature heel veel takt maar verbruikt best veel kracht in zijn manier van bewegen. Vorig jaar heeft onze jongepaarden-ruiter hem drie keer gestart in een zesjarige-rubriek in België en daarvan wist ik dat Sir heel nuchter was. Maar het was toch even aftasten hoe ik hem moest losrijden voor deze proef. Misschien zat ik er net te lang op en had hij al teveel energie verspild in het losrijden, waardoor ik er in de proef wat meer aan moest rijden vandaag.” De tweede prijs in deze rubriek ging met een eveneens prachtige score naar Gerdine Marée, die de imposante vos TC Athene naar 72,17% stuurde.

 

ZZ-Zwaar zege voor Hoppener

Met een score net onder de 70% kaapte Dorien Hoppener de winst weg in het ZZ-Zwaar. Haar paard Boa Vista Do Bria, uit de fokkerij van Isabell Sponselee met Osmium als moedersvader, was met 69,43% te sterk voor de concurrentie. Als tweede prijkte juniore Zoë de Booij op de lijst met Wodan, die een directe nazaat is van Osmium. De makkelijk galopperende zwarte scoorde 66,14%. De derde prijs werd opgeëist door Mariëlle Hoefsmit en Bijou (v. United), die 65,86% scoorden.

In de Intermédiaire I ging de winst afgetekend naar de Zeeuwse amazone Stephanie de Frel. Zij bracht haar proef met Carstenwaard tot een goed einde en werd beloond met 66,18%. Daarmee nam ze ruim afstand van nummer twee, Yoni de Vette. De juryleden waardeerden haar optreden met Alonso (v. Olivi) met 61,25%.

 

Jeugdrubrieken

Voor de Junioren en Young Riders kwamen twee kleine groepjes ruiters opdraven. De winst bij de Young Riders ging naar Lotte Meulendijks. Sinds kort staan de paarden van de zusjes Meulendijks bij de Begijnhoeve van Willem-Jan Schotte op stal en dat lijkt de prestaties ten goede te komen. Voor de derde keer op rij won Lotte een Young Riders wedstrijd. Ze zadelde MDH Parole en scoorde 67,70%. De tweede prijs ging naar Chiara Prijs en Kingsley Dior (v. Donnerhall). Met 64,14% eindigde zij juist boven Geert Hofland, die met Starfighter (v. Florestan I) 63,29% bij elkaar reed.

Het oranje lint bij de Junioren was voor Lisanne Zoutendijk. Haar nieuwe troef Watteau, voorheen uitgebracht in de Zware Tour door Letty Roosenboom, bracht haar tot 65,95%. Robin Bernoski werd tweede en scoorde 65,34% met Clever (v. Flemmingh).

 

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook