Ga naar hoofdinhoud

Tiffany Foster: ‘Een ieder zou op Tripple X vertrouwen hebben’

Tiffany Foster en Tripple X III (v. Namelus R) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Canadese Tiffany Foster reed vanmiddag formidabel in de landenwedstrijd met twee foutloze rondes op Ben Mahers voormalige toppaard Tripple X III. De vriendin van Kent Farrington blijft zelf bescheiden: "Iedereen had vandaag op Triple X kunnen gaan zitten en was met vertrouwen de ring in gegaan. Als je er op zit geeft hij je het gevoel dat er geen sprong is die hij niet kan springen." 

Tiffany Foster kreeg in 2014 beschikking over de AES-gefokte Tripple X III. Eind april van dat jaar werd bekend dat het paard was verkocht naar de stallen van Eric Lamaze. Lamaze verkocht hem door aan sponsor Andy Ziegler van de Artisan Farms.

De verkoop was het gevolg van een juridische strijd tussen Ben Maher en de mede-eigenaren Emma en Mike Phillips. Maher en Tripple X III boekten veel overwinningen samen. In 2012 wonnen ze het Olympische teamgoud in Londen.

Uitgesloten in Londen

Bij haar Olympische debuut in Londen liep het minder succesvol voor Foster. Ze werd toen uitgesloten van verdere deelname nadat haar paard Victor volgens de FEI overgevoeligheid op de benen vertoonde. Het officiële FEI statement luidde: “De veterinaire commisie deelt mee dat het paard linksvoor een geïrriteerde en gevoelige plek heeft, net boven de kroonrand. Er is geen sprake van ongeoorloofde praktijken, maar de Ground Jury is van mening dat het paard niet ‘fit to compete’ is.”
Het besluit werd 15 minuten voor dat Tiffany zou starten bekend gemaakt.

Niet toegeworpen

Al enige jaren rijdt Foster op de grootste concoursen van de wereld en heeft ze toppaarden tot haar beschikking. Maar zo gefortuneerd is ze niet altijd geweest. “M’n ouders hadden het niet breed, dus mijn moeder liet me in commercials spelen om zo mijn paardrijlessen te kunnen betalen. Ik speelde in reclames voor allerlei speeldgoedmerken”, vertelt de amazone.

Haar moeder is nog steeds haar grootste fan. “Ze durfde bijna niet te kijken. Ik hoopte alleen maar dat ik foutloos reed en naar haar kon zwaaien dat het goed was gegaan.”

Bron: Horse&Hound/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook