Ga naar hoofdinhoud

114 hengsten naar BWP-keuring

Het BWP heeft vandaag de deelnemers aan de hengstenkeuring bekend gemaakt. In totaal staan 114 hengsten op de lijst. Daarvan worden 95 drie- en vierjarigen van 19 tot en met 21 januari op de tweede fase bij 't Azelhof in Lier gepresenteerd. De overige hengsten maken in maart hun opwachting op de derde en laatste fase bij Stal Hulsterlo in Meerdonk.

In de tweede fase komen de drie- en vierjarigen aan bod. In de springrichting zijn 63 bij het BWP geregistreerde hengsten aangemeld en 27 hengsten uit andere stamboeken. Van de vijf aangemelde dressuurhengsten zijn twee een BWP’er. De overige drie komen uit buitenlandse stamboeken. Daaronder de KWPN’er Jackson Begijnhoeve (Apache x Flemmingh) van Stoeterij de Begijnhoeve.

Zes van Kannan

Van de KWPN-hengst Kannan komen zes hengsten op de keuring. Bisquet Balou, Joop III, Vigo d’Arsouilles, Darco, Quint vh Maarlo Z, Thunder van de Zuuthoeve en Hunters Scendro zijn vertegenwoordigd door vier zonen.

Nederlandse vaders

De oudere hengsten gaan rechtstreeks naar de derde fase, van 16 tot en met 18 maart in Meerdonk. Hiervoor zijn in totaal negentien hengsten aangemeld: zestien in de springrichting en drie in de dressuurrichting. De drie dressuurhengsten zijn zonen van de Nederlandse hengsten Bojengel, Charmeur en Jazz.

Klik hier voor de volledige lijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook