Ga naar hoofdinhoud

21 hengsten slagen bij BWP

De derde fase van de BWP-hengstenkeuring, een verrichtingsonderzoek over vier dagen met op de derde dag een rustdag, leverde 21 hengsten op. De nieuwe lichting bestaat uit twee hengsten optie dressuur en negentien optie springen. Kasanova de la Pomme (Bamako de Muze x Malito de Reves) van Joris de Brabander kreeg het kampioenslint. De titel van vicekampioen ging naar Kullen C (Clarence C x Corofino). Kafka van de Heffinck (Calvaro x Diamant de Semilly) werd tweede reservekampioen.

Over een aansprekend type beschikt kampioen Kasanova de la Pomme alleszins. “Met deze hengst zou BWP helemaal niet uit de toon vallen in het buitenland”, liet Joris De Brabander zich ontvallen. Kasanova werd gefokt in het Franse Le Pin op Haras de la Pomme. Hij beschikt over een formidabele galop en springt met ontzettend veel techniek en is uiterst voorzichtig. Vijf door De Brabander voorgestelde hengsten sloten de zadelproeven met succes af.

Vicekampioen Kullen werd gefokt op de Spaanse Stoeterij Campos uit de omgeving van Toledo. Hij valt op met zijn bijzonder mooie model, heeft veel ras en sterke bewegingen. Gretig springen met fijne reflexen en aalvlug deed de derde geplaatste Kafka van de Heffinck.

Vijf niet BWP geboren hengsten brachten het tot een goed einde. De meest in het oog springende daarvan was de beeldschone Charter St Z. De door Benny Stoffelen voorgestelde Chellano Z-zoon laat het enkel een beetje afweten in stap, maar beschikt over een heel knappe galoppade.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook