Ga naar hoofdinhoud

84 punten voor Apache-dochter Ivana op IBOP

Op de HJC Manege in Tolbert behaalden gisteren Ivana en Dwivoli van de Groote Kamps Z het hoogste aantal punten op het IBOP examen. De Apache-dochter Ivana was met 84 punten het beste dressuurpaard. Bij de springpaarden ging de dochter van Denzel vt Meulenhof, Dwivoli, met de hoogste punten naar huis. Zij kreeg 82.5 punten.

Marcel Beukers en Bart Henstra vormden het juryteam in Tolbert. Bij de springpaarden slaagden er twaalf van de zeventien aangeboden paarden voor de aanlegtest. Bij de dressuurpaarden waren dat er twaalf van de drieëntwintig.

9 voor galop

Met 84 punten was Ivana de best presterende dressuurmerrie. Bart Henstra licht toe: “Dit paard stapte correct en viel in draf op door haar mooie techniek en dito houding. Galopperen deed ze extra, met heel veel afdruk en ruimte. Voor deze gang konden wij een 9 opschrijven. Ze liet zich gedurende haar verrichting heel fijn bewerken door haar amazone Ina Beuving.”

Vijfde op Nationale Veulenkeuring

Ivana eindigde als veulen op de vijfde plaats tijdens de finale van Nationale Veulenkeuring. Ze is geboren uit Aisha (v. Undigo) die van Apache ook de AES-hengst Hertog bracht.

Jadelisa 8,5 voor stap

Nog een paard met een mooie score was Jadelisa (v. Everdale), ze kreeg onder meer een 8.5 voor haar stap. De merrie stamt uit de preferente prestatie elitemerrie Saralisa (v. Don Primaire). In de merrielijn komen opvallend veel goed presterende paarden voor.

Dwivoli meest complete springpaard

Het meest complete springpaard was Dwivoli van de Groote Kamps Z. “Een paard met een royale galop, die in het springen veel overzicht toonde. Ze viel op door haar functionele techniek, waarbij ze een goed voorbeengebruik liet zien, bascule toonde en achter zeer goed opende. In haar constante verrichting viel haar atletisch vermogen positief op”, aldus Bart Henstra.

Uit lijn Presley Boy

Berber Dijkman reed de dochter van Denzel van ’t Meulenhof naar 82.5 punten. Dwivoli is geboren uit ster sportmerrie Wievoli (v. Roven xx), die 1,40m achter haar naam heeft staan. Haar moeder Ivoli (v. Damiro) is tevens de moeder van het Grand Prix-springpaard Presley Boy (v. Concorde) en het 1,50 m-springpaard Olympia (v. Animo), die onder de naam WSH Casandra werd uitgebracht door Johannes Ehning en Pim Mulder.

Molga-stam

De jury kon aan de achtjarige schimmelruin Eggcelent I.E.G. 80 punten kwijt. De Cardento-zoon viel op door zijn vermogen. Het paard komt uit de Corland-dochter Wimolga J.N. en stamt uit de Molga-merrielijn. Volle zus Di Carcento loopt onder Maikel van Mierlo op 1,35m-niveau.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook