Ga naar hoofdinhoud

Aantal ingeschreven KWPN-hengsten verdubbeld

Exclusief
De afgelopen dagen werden er 16 springhengsten en negen dressuurhengsten ingeschreven in het stamboek na het KWPN verrichtingsonderzoek. Daarmee zijn er dit jaar al 25 hengsten goedgekeurd. Vijf jaar geleden werd dat aantal hengsten nog niet eens per jaar goedgekeurd. Het aantal goedgekeurde hengsten is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. 

Tot 2012 keurde het KWPN per jaargang zo’n 20 hengsten goed. In 2011 waren het er 19 en 2012 – het laatste jaar dat Arie Hamoen voorzitter van de hengstenkeuringscommissie (dressuur en springen) was – werden 17 hengsten goed genoeg bevonden om de fokkerij te dienen.

Vanaf 2013 is het aantal goedgekeurde hengsten per jaar explosief gestegen. In dat jaar, toen Daan Nanning bij de springhengsten en Wim Ernes bij de dressuurhengsten aantraden als commissievoorzitters,  werden er in totaal 28 hengsten goedgekeurd. In 2014 ging er nog een schepje bovenop: 42 goedgekeurde hengsten. Vorig jaar waren het er 44.

Dit voorjaarsonderzoek leverde 25 dekbrevetten op. Als de KWPN-hengstenkeuringscommissie aankomend najaar nog eens zo’n aantal hengsten inschrijft, is het aantal goedgekeurde hengsten per jaar meer dan verdubbeld in de afgelopen vijf jaar.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Aantal ingeschreven KWPN-hengsten verdubbeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.