Ga naar hoofdinhoud

Ampere-dochters scoren hoog op SK Haaksbergen

Ampere (v. Rousseau) leverde de EPTM-topper.
Op De Watermolen in Haaksbergen werden gistermiddag negen dressuurmerries en acht springmerries gekeurd voor stamboekopname. Zeven dressuurpaarden kregen het sterpredicaat en bij de spring gefokte merries waren het er vier. Twee dochters van Ampere kregen de hoogste punten. Een dochter van Dakar VDL was het meest opvallend bij de springpaarden.

Bij de dressuurpaarden kwamen de Ampere-dochters Jinijke en Jambufa, beiden uit Scandic-moeders, als beste uit de bus. De hoogste score, 85 voor zowel exterieur als beweging was voor Jinijke. Een grote lange gelijnde merrie met veel uitstraling en een fraai front. Jurylid Henk Dirksen licht toe: “Draven deed ze lichtvoetig, steeds in een goede zelfhouding en met veel souplesse. Voor haar draf kreeg ze dan ook 90 punten.”

Scandic-zoon Elgin

De moeder van Jinijke is de stermerrie Do Nijke. Zij is een zusje van de tweede bezichtigingshengst Elgin die onder de Russische Anastasia Osipova op Lichte Tour-niveau loopt.

Kracht in het achterbeen

“Jambufa had wat meer lengte in haar lichaam mogen hebben. Wel een merrie met een goed gevormde voorhand en een sterke bovenlijn. In draf viel de kracht in het achterbeen positief op. Hiervoor kreeg ze dan ook 85 punten”, vertelde Dirksen. Voor exterieur en beweging kreeg Jambufa 80 punten. De merrie komt uit de Worona I-stam.

Kleindochter van Oselli

Jedoselli W was het meest opvallend bij de springpaarden. De dochter van Dakar VDL komt uit Doselli (v. Wietvot) en is daarmee een kleindochter van Oselli (v. Carthago), Willem Greve’s voormalige Grand Prix-paard.

90 punten voor vermogen

Henk Dirksen licht toe: “Jedoselli is een hele jeugdige merrie, die wat meer formaat zou mogen hebben, maar wel veel bloed toonde en over een goede voorhand beschikte. Galopperen deed ze lichtvoetig en met veel  balans. In het springen liet ze een goede beentechniek, snelle reflexen en veel lichaamgebruik zien. Voor haar exterieur scoorde ze 75 en voor het springen 85 punten, voor vermogen konden we zelfs 90 punten aan haar kwijt.”

Bron KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.