Ga naar hoofdinhoud

BWP-hengstenkeuring van start

Gisteren werd de BWP-hengstenkeuring in Moorsele afgetrapt met het meten van de aangeboden hengsten. Vandaag staat de exterieurkeuring op de harde en de zachte baan op het programma, morgen worden alle hengsten getoond bij het vrijspringen en zaterdag mogen de springhengsten hun kunnen over het hout nogmaals tonen. De dressuurhengsten worden zaterdag bij het vrijbewegen verwacht. 

In totaal staan er 83 hengsten in de catalogus van de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring. 58 daarvan zijn BWP-gefokte springhengsten, negentien niet-BWP gefokte springhengsten, één BWP-dressuurhengst en vier niet-BWP dressuurhengsten. In die laatste groep bevindt zich ook VSN-winnaar Atomic (v. Ampere).

De hengstenkeuring is live te volgen via: horse-live.com

Klik hier voor het programma van de BWP-hengstenkeuring.

Klik hier voor de collectie. (PDF)

Klik hier voor de lijst met stokmaten van de hengsten. (PDF)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook