Ga naar hoofdinhoud

Charmeur nu helemaal van Witte

Madeleine Witte-Vrees met Charmeur. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De populaire KWPN-hengst Charmeur (Florencio x Jazz) is nu helemaal van Nico Witte. De door Huub en Tiny van Helvoirt gefokte elfjarige voshengst maakte vandaag winnend zijn debuut in de Grand Prix met Madeleine Witte-Vrees (72,39%). Aan KWPN.nl laat Nico Witte weten dat hij blij is dat hij nu volledig eigenaar is van de hengst en hem kan behouden voor de sportieve carriere van zijn vrouw. 

De hengst was tot voor kort in gedeeld eigendom van Barend Tamerus uit Schijf. “Barend was bereid om zijn deel aan ons over te doen. We hebben alle vertrouwen in Charmeur en verwachten dat deze hengst in de toekomst serieus mee kan doen. We zijn blij dat we Charmeur op deze manier kunnen behouden voor de Nederlandse sport. Voorlopig blijft hij in ieder geval onder het zadel van Madeleine”, aldus Nico Witte.

Meer dan 1.200 nakomelingen

Charmeur heeft bij het KWPN meer dan 1.200 nakomelingen, waarvan vier goedgekeurde hengsten (één Gelderse en één inmiddels geruinde). Hij werd in 2010 met 86,5 punten ingeschreven in het stamboek. Vervolgens won hij zowel als vier- als vijfjarige de Pavo Cup en ook nog de Hengstencompetitie in de klasse M.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook