Ga naar hoofdinhoud

Dochter Skovens Rafael scoort 81 punten in IBOP

Op de IBOP in het Gelderse Velddriel had de onlangs door het KWPN erkende hengst Skovens Rafael de dagtopper. Zijn dochter Herma's Roos van Jacatra BV en gereden door Lotje Schoots kwam uit op 81 punten. De merrie was één van de zes geslaagde paarden.

Inspecteur Bart Bax beoordeelde samen met Floor Dröge en Marian Dorresteijn dertien dressuurmerries. Een opvallend paard bleek de heel aansprekende, zesjarige Herma’s Roos (v. Skovens Rafael) van Jacatra BV uit Zuidoostbeemster, die vakkundig werd voorgesteld door Lotje Schoots. De merrie komt uit de moederlijn van Hans Peter Minderhouds Grand Prix-paard Nadine (v. Partout) en de goedgekeurde hengsten Karolus van Wittenstein (v. Krack C) en Kroonjuweel (v. Belisar).

Skovens Rafael

Vader Skovens Rafael (v. Blue Hors Romanov) is in maart erkend door het KWPN. In mei vorig jaar maakte de Deens gefokte hengst zijn debuut in de internationale Grand Prix met zijn Deense amazone en eigenaresse Lotte  Skjærbæk. In de fokkerij is de hengst uit een moeder van Blue Hors Don Schufro bezig met een opmars. Skovens Rafael is vader van onder meer de kampioenshengst Springbank II VH.

Galop en rijdbaarheid 8,5

Bart Bax: “Herma’s Roos heeft heel veel tact en afdruk in het lopen, en kan in zowel de draf als galop goed verruimen en verkorten. Voor de galop leverde dat een 8,5 op en dit cijfer konden we haar ook voor de rijdbaarheid en bewerkbaarheid geven. Aansluitend hebben we haar met 75 punten voor het exterieur opgenomen in het stamboek, waarmee ze het sterpredicaat verdiende. Het is een mooie, royaal ontwikkelde merrie met veel uitstraling, een goede bovenlijn en dito schoft-/schouderpartij. Wel is ze iets neerwaarts in de romprichting.”

8 voor galop

Met 80 punten voor exterieur was de vierjarige Jersey Sollenburg (v. Electron) van fokker Adri Zekveld de best scorende merrie op de aansluitende stamboekopname. In de IBOP kwam ze uit op 76 punten, onder meer dankzij haar goede galop waarvoor ze een 8 ontving. Grootmoeder Rapsody is een halfzus van de Lichte Tour paarden Arie (v. Olivi) en Zita Sollenburg (v. Lord Sinclair).

Uitslagen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.