Ga naar hoofdinhoud

Dubbelslag voor Ferdeaux

Ferdeaux, Kirsten Brouwer Foto: Melanie Brevink

Hij was in de volle Brabanthal wat gespannen en dus kon Ferdeaux niet echt laten zien wat hij allemaal in huis heeft. Maar de overwinning in de finalewedstrijd én de gehele Isah Hengstencompetitie klasse M kon de Bordeaux-zoon niet ontgaan. Decor Ferdinand en Firestone deelden de tweede plaats.

“Deze hengst heeft heel veel allure”, becommentarieerde Monique Peutz de proef van Ferdeaux en Kirsten Brouwer. “Hij vulde in draf steeds goed aan met het achterbeen. In galop had hij wat last van spanning.”

Dat kwam ook tot uitdrukking in het cijfer voor harmonie (8), alle overige onderdelen van de in Pavo-vorm gereden wedstrijd werden met een 8.5 gewaardeerd.

Decor Ferdinand en Mirelle van Kemenade kregen eindelijk de punten die deze combinatie verdient. Na een imponerende proef, die rijkunstig nog niet volmaakt was, kwamen 83 punten op het scorebord te staan. De fraaie Vivaldi-zoon deelde de tweede plaats met Firestone, die zijn opmars onder Joyce Lenaerts voortzette. Dezelfde amazone stuurde Fellini (v. Ampere) naar 75 punten en de vierde plaats, gevolgd door Feel Good (v. Contango) die onder Marlou de Ruijter 70 punten verzamelde.

Franklin miste een omloop van de competitie en komt daardoor niet in de uitslag voor. In de finale reed Severo Jurado Lopez de spectaculaire Ampere-zoon naar 80 punten. In de enorm verheven draf werd de diagonale beenplaatsing soms onderbroken, de hengst imponeerde als altijd in galop.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Horses

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook