Ga naar hoofdinhoud

Endelin kampioen bij springmerries

Foto Jacquelien van Tartwijk

De nationale merriekeuring in de springrichting op de KWPN Paardendagen in Ermelo is vanmiddag, na het onderdeel vrijspringen en de beoordeling aan de hand, gewonnen door de driejarige stermerrie Endelin. Deze Toulon-dochter komt uit de sterpreferente prestatiemerrie Jendelin (v. Voltaire). Het fokproduct van R. Raveling uit Onstwedde was volgens jury Cor Loeffen een heel complete springmerrie. “Endelin toonde goede gangen met een ruime stap. Bij het vrijspringen toonde de merrie een goede balans en vooral een heel goede techniek in het achterbeen.”

Ezuduela (Tangelo van de Zuuthoeve x Berlin), gefokt door de kersverse Fokker van het Jaar De Radstake uit Varsseveld, werd uitgeroepen tot reservekampioen. “Een springmerrie met een sterke bovenlijn en veel afdruk op de sprong. Ezuduela sprong goed naar boven en vanuit de schoft.”
De derde prijs ging naar Ealba VDL (Zavall VDL x Galoubet A) van fokker VDL Stud uit Beers. “De merrie imponeerde het meest bij het vrijspringen. Ze kan de kracht in het lopen omzetten in kracht op de sprong.” In combinatie met de beoordeling voor exterieur werd de driejarige springmerrie als derde opgesteld.

Klik hier voor een fotoserie.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/KWPN

Eén reactie op “Endelin kampioen bij springmerries

  • annet boonman

    gefeliciteerd heer raveling, de grote ‘fokkers’ achter u gelaten. Fijn om een winnaar uit de buurt te hebben. Nogmaals felicitaties vanuit bellingwolde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook