Ga naar hoofdinhoud

Expression wint Zuidbroekse GMB-omloop

Expression, hier bij zijn eerste grote publieke optreden onder het zadel: de presentatie van de nieuwe jaargang. Foto Melanie Brevink

De dressuurrubrieken van de GMB-hengstencompetitie in Zuidbroek worden vandaag geteisterd door afzeggingen. Zo verscheen de winnaar van de eerste afleveringen in de dressuurklasse L, El Capone, niet in de ring. Toch was het niveau vanmiddag in de klasse L hoog en Expression (v. Vivaldi) was een fraaie en terechte winnaar.

Met 87 punten (waaronder negens voor draf en galop) mochten Expression en Diederik van Silfhout zich in de Van der Valk-hal als eerste opstellen. Juryvoorzitter Arie Hamoen roemde het gemak waarmee de hengst zijn werk deed.

De tweede plaats was voor Estoril (v. Zhivago), die weer hersteld was van de verwonding in zijn mond die hem in Roosendaal nog aan de kant hield. In Zuidbroek liep de hoogbenig vos een vlotte, lichtvoetige proef. De laatrijpe hengst moet achter nog iets sterker worden. Onder Emmelie Scholtens verzamelde de hengst 82,5 punten.

De derde plaats was voor Everdale, die onder Benjamin Maljaars een lossere aanleuning en meer ruggebruik had moeten laten zien (82). Onder Vai Bruntink liet Ebony (v. Painted Black) heel veel potentie zien, de 77 punten waren een beetje magertjes beoordeeld. Eye Catcher (v. Vivaldi) en Kirsten Brouwer moesten dit keer met de laatste plaats (76 punten) genoegen nemen.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Expression wint Zuidbroekse GMB-omloop

  • A Wiebing Hooghalen fokker

    Ja dan denk je ik ga de hengst nog even zien onder het zadel waar ik mijn merrie van drachtig heb.
    Hij is opgegeven voor Zuidbroek en dan komt hij niet.Dat noemt de hengste houder reclame naar de fokker toe.Dank U voor deze service!! Dit komt regelmatig voor tegen het eind van de competitie. Laten ze deze misleidende vertoning maar hele maal afschaffen.Dan hoeft de fokker zich ook niet meer blij te maken met een DODE mus.

  • M.A.G van der Knaap

    De op gegeven niet aanwezige hengsten heb ik gelijk van mijn lijsje door gestreept.Als de hengsten houder niet in mijn geintreseerd is ben ik er gauw mee klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook