Ga naar hoofdinhoud

Gunner KS blijft bij Van Lierop

Exclusief
Gunner KS (v. Belissimo M) - Foto: Arnd.nl / Lynn van Woudenbergh

De goedgekeurde KWPN-dekhengst Gunner KS is mee verhuisd met zijn vaste amazone Dana van Lierop. De 21-jarige amazone heeft van een Hongaarse investeerder de kans gekregen om een stal in Uden te runnen. De zoon van Belissimo M wordt sinds begin vorig jaar door Van Lierop gereden en eigenaar Arthur Kleijwegt van KS Horses is zo tevreden dat hij de hengst mee liet verhuizen naar de nieuwe accommodatie. 

“Het is vooral om praktische redenen dat Gunner is mee verhuisd. Het is misschien wel een tijdje te doen om steeds heen en weer te reizen voor Dana, maar op de lange termijn is het veel handiger dat Gunner bij haar op stal staat”, aldus Kleijwegt. “Het heeft voor ons niets te maken met Stal Witte, want alles is daar tip top in orde. Het is gewoon zo dat wij zo tevreden zijn over de manier waarop Dana hem rijdt, dat we geen ruiterwissel willen voor hem.”

Goed

Vorige week werd al bekend gemaakt dat Gunner weer terug in training is nadat hij vorig jaar op het WK wegens een blessure teruggetrokken moest worden en Kleijwegt bevestigt dat het goed gaat met de donkere vos. “Het was gewoon vorig jaar allemaal een beetje veel, de hengstencompetitie, het WK jonge paarden, de PAVO en daarbij ook nog het dekken. We gaan nu iets selectiever zijn in waar we hem aan mee laten doen, want hij geeft altijd alles, dus moeten we hem een beetje in bescherming nemen.”

Four Legends

Kleijwegt was voorheen ook eigenaar van de goedgekeurde hengst Four Legends, die voor 605.000 euro werd verkocht vorig jaar op de EDS-veiling. “Als je ziet hoe verschillend die twee hengsten zijn qua grootte en wat dat betekent voor wat ze kunnen, dan is dat echt een verschil”, aldus Kleijwegt. “Het welzijn staat bovenaan voor ons en hij is net pas zes, dus we hebben alle tijd.”

Dekken

Gunner blijft net als nu beschikbaar voor de fokkerij bij Hengstenstation Van Uytert en Hengstenhouderij Kuypers. “Daar moesten een paar aanpassingen voor gedaan worden, maar dat is inmiddels geregeld. Gunner zou eigenlijk vandaag bij Van Uytert op de hengstenshow lopen, maar die werd afgelast. Zondag is hij live te zien op de hengstenshow van Piet Kuypers.”

Ontzettend blij

Dana van Lierop laat weten ontzettend blij te zijn met deze kans: “Gunner is amazing!”

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.