Ga naar hoofdinhoud

Halfzus Scandic Inoraline W scoort 85,5 op IBOP

106 Inoraline W (Johnson u. Noraline v. Admiral) Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de IBOP in Tolbert imponeerde Scandics halfzus Inoraline W en haalde 85,5 punten. De Johnson-dochter viel op door haar ontspannen verrichting. I.Amelusina VDP (v. Zirocco Blue) was de beste springmerrie, zij kreeg 80,5 punten van de juryleden Henk Dirksen en Marcel Beukers.

De Johnson-dochter Inoraline uit Noraline van Amiral maakte veel indruk op de juryleden Henk Dirksen en Marcel Beukers. De halfzus van de KWPN-hengst Scandic viel op met haar ontspannen verrichting. Henk Dirksen: “Ze kwam binnen aan een lang teugeltje, maar toen ze eenmaal aan het werk ging, was ze imponerend. Ze maakte zich groot en liep lichtvoetig met heel veel houding. Een heel ongecompliceerd paard dat goed aan de hulpen stond. Voor de draf kreeg ze een 9. Voor de andere onderdelen een 8,5 behalve de stap, die zuiver en regelmatig was maar iets vlijtiger mocht zijn.”

Inoraline W werd gefokt door Jan Greve uit Haaksbergen. Deze merrie is ook een halfzus van Von Primaire, een zoon van Don Primaire, die met de Australische Kelly Layne uitkomt in de Grand Prix dressuur en van Anoraline, de Lichte Tour elite merrie van Samba Hit, die in december 2015 naar het buitenland werd verkocht.

Veel afdruk en vermogen

Beste springmerrie was I.Amelusina VDP uit de stam van onder meer Namelus R en Den Ham Blue R. De dochter van Zirocco Blue VDL liet een aansprekende, constante verrichting zien voor vrijwel alleen achten en kwam tot een score van 80,5. Dirksen: ”Deze merrie heeft een actieve manier van bewegen met veel balans. Ze springt met veel afdruk. In het voorbeen was ze iets wisselend, maar achter maakt ze de sprong mooi af en daarbij toont ze veel lichaamsgebruik. Ze kan opvallend goed naar voren schakelen en toont daarbij veel vermogen. Daarvoor kreeg ze dus ook een 8,5.”

Van de 12 aangeboden dressuurmerries konden zeven merries slagen, van de achttien springmerries slaagden er twaalf.

Bron KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.