Ga naar hoofdinhoud

Hengsten gehuldigd bij BWP

Cicero Z van Paemel, onder Dirk Demeersman Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Tijdens de BWP hengstenkeuring werden er vandaag meerdere hengsten gehuldigd. Zeven hengsten werden elite verklaard. Daarnaast werden nog vier hengsten tot ambassadeur uitgeroepen.


De hengsten die elite verklaard werden zijn Okidoki van ’t Gelutt Z, H&M Armstrong van de Kapel Z, Tonix (Diamant de Semilly), Iron Man van de Padenborre, Balthazar van de Roshoeve, Venturo en Chaqui Z.

Daarna werden vier hengsten tot ambassadeur uitgeroepen. Een hengst wordt ambassadeur als hij zelf in een finale van de Wereldruiterspelen of Olympische Spelen heeft gelopen of als één van zijn nakomelingen dit gedaan heeft. Ook kan een hengst tot ambassadeur worden uitgeroepen als hij minimaal 5 nakomelingen heeft in de lijst met internationaal presterende paarden van de WBFSH en in de top 10 staat van de lijst van de dekhengsten.
De nieuwe ambassadeurs zijn Action Breaker (Heartbreaker), Cicero Z van Paemel, Wandor van de Mispelaere en Ramiro.

Bron: Equnews

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook