Ga naar hoofdinhoud

KWPN erkent springhengsten Czardas en Stakkatol

Kirsten Coe met Czardas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN Hengstenkeuringscommissie heeft Czardas (Contendro I x Grannus) en Stakkatol (Stakkato x Capitol I) voorgedragen voor erkenning. Het Algemeen Bestuur heeft deze voordracht geformaliseerd. Daarmee is het stamboek twee KWPN-erkende springhengsten rijker. 

De zestienjarige Czardas sprong zelf internationaal 5 sterren onder het zadel van McLain Ward, Kirsten Coe en zijn huidige eigenaresse Karina Frederiks. De Canadese Frederiks reed de hengst naar een derde prijs in de 3* Grand Prix van Roeser in 2016 en reed met hem in Lichtenvoorde afgelopen jaar zijn laatste internationale wedstrijd op vijftienjarige leeftijd. Moeder Grannina (mv. Zeus) bracht naast de Hannoveraanse hengst drie internationaal springende kinderen en nog twee goedgekeurde hengsten: Priamus Z (v. Pucci) en Semper Fi (v. Stakkato). Czardas werd in april 2007 op vierjarige leeftijd goedgekeurd door het Hannoveraner Verband. Tot eind 2015 werden twee nakomelingen in de sport uitgebracht.

Stakkatol

De vijftienjarige Stakkatol sprong zelf op 1,40m-niveau onder het zadel van Bastian Freese, maar een blessure maakte vroegtijdig een einde aan zijn sportcarrière. Een groot aantal nakomelingen presteert succesvol in de internationale springsport. Daartoe behoren Stella van Markus Renzel, WEG-deelnemer Stalando van Krysztof Ludwiczak en EK-deelnemer Stakkatan van Andrzej Oplatek. De appel valt overigens niet ver van de boom: Stakkatol’s moeder Caroll gaf nog vijf internationale springpaarden.

Bron: KWPN/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “KWPN erkent springhengsten Czardas en Stakkatol

  • Hans

    Op FEI site zijn geen sportresultaten voor Stakkatol terug te vinden.

  • Rick Helmink

    Volgens de FN-database heeft ‘ie zes internationale proeven gelopen in Vejer de la Frontera in 2011, daarvan twee op S*-niveau (eentje op 15-03-2011 met Bastian Freese en eentje met Albert Aarnink op 21-03-2011). Volgens de FN heeft hij drie van die zes proeven gewonnen. Ik neem aan dat het KWPN zich op deze informatie baseert mbt de 1,40m-klassering, maar het is inderdaad vreemd dat deze resultaten niet in de FEI database voorkomen…

    Groet, Rick Helmink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook