Ga naar hoofdinhoud

Spoorzicht’s Red Flyer mag ook naar NWR-verrichtingstest

Woldberg's Bochelli (v. Boston Bonaparte)
Op de na- en herkeuring van het Welsh Stamboek (NWPCS) vanmiddag in de Beatrix Hal van het KNHS Centrum in Ermelo zijn de twee Welsh sectie A-hengsten Ysselvliedts Nushki en Potteries Simon en de B-hengst Woldberg's Bochelli goedgekeurd als stamboekhengst. De NWR-hengst Spoorzicht's Red Flyer werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en kan maandag worden aangeleverd.

Van de zes pony’s die voor de nakeuring verschenen werden er twee goedgekeurd voor de dekdienst. In de sectie A verdiende de 3-jarige Welsh A- schimmelhengst Ysselvliedt’s Nushki (v. Heniarth Quinnell) uit de stermerrie Ysselvliedt’s Nurlaila (v. Vechtzicht’s Hywel) van fokkers Harold en Yvette Zoet en mede-eigenaar Henk Roel Krol een dekbrevet.

De 3-jarige Welsh B-palominohengst Woldberg’s Bochelli brengt het totaal van de goedgekeurde zonen van Boston Bonaparte uit deze jaargang op 3. Op de hengstenkeuring werden namelijk al twee zonen van Bonaparte goedgekeurd. Bochelli werd door Kees Morren gefokt uit Bo (v. Casperhof’s Freddy). Eigenaar van de palomino is Jeffrey Landman.

Herkeuring

Voor de herkeuring waren twee hengsten opgegeven en beide werden gepromoveerd. De 3-jarige donkerbruine NWR-hengst Spoorzicht’s Red Flyer (v. Orchard (G) Wildeman) werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Gebroeders Sloof fokten de hengst uit voorlopig keurmerrie Orchard Red Elstar (v. Woldhoeve’s Silco). Als eigenaren staan Stoeterij Turfhorst, Vink Horses en Jan Willem Sloof te boek.

De 3-jarige Potteries Simon (v. Lacy Jaffa) uit de stermerrie Powys Seren (v. Gredington Andreas) kreeg een dekbrevet. Fokker is J.J.G. Crompvoets en de eigenarencombinatie bestaat uit Henk Roel Krol, Gebroeders van Veluw en Harold en Yvette Zoet.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Gerelateerd:
Woldberg’s Vivaldi dagkampioen op Welsh Hengstenkeuring
NWPCS tien Welsh sectie A-stamboekhengsten rijker
Vijf driejarige en één oudere Welsh sectie B-hengst goedgekeurd
Vier driejarige NWR-hengsten aangewezen voor verrichtingsonderzoek
Jan Nijkerken is Welsh Fokker van het Jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook