Ga naar hoofdinhoud

Hervormingen bij het Holsteiner Verband

De afgevaardigden van het Holsteiner Verband hebben gisteravond op haar vergadering besloten een aantal structurele hervormingen door te voeren bij het stamboek. Bovendien heeft het Verband een nieuw bestuur.

In de toekomst zal het Holsteiner verband op drie pijlers steunen, de overkoepelende organisatie in Kiel en de twee dochterondernemingen in Elmshorn. De bestaande fokkerijleider dr. Thomas Nissen zal directeur worden van de overkoepelende organisatie. Het beheer van de Hengstenhouderij in Elmshorn zal onder hoede van Norbert Boley komen en Ronald Schultz neemt de leiding over de afdeling Verkoop in Elmshorn op zich. Hij zal daarbij ondersteuning krijgen van veilingleider Peter Glisic en verkoopleider Jan Swennen.

Het doel van de hervorming is tegemoet komen aan de eisen die de globaliserende paardenfokkerij aan het Verband stelt. Jan Lüneburg, de persoon die de structurele hervorming in gang heeft gezet, legt uit: “Ons doel moet zijn dat iedere afdeling van het Holsteiner Verband op eigen – financiële – voeten staat en veel sneller is in de uitvoering van de besluiten”. Jan Lüneburg was tot nog toe de eerste voorzitter van het Holsteiner Verband, met ingang van 31 december 2015 zal hij aftreden.

Als nieuwe eerste voorzitter van het Holsteiner Verband is Thies Beuck uit Hohenhude verkozen. “Ik hoop dat we samen verder gaan zoals we begonnen zijn”, zei de nieuwe eerste voorzitter met het oog op de aanstaande structurele hervorming van het Holsteiner Verband. Als tweede voorzitter werd Timm Peters verkozen uit Bargenstedt. Het nieuwe bestuur van de overkoepelende organisatie in Kiel bestaat uit Carolin Diederich, Stephan Johannsen en Friedrich Wettberg. De bestuursleden van de afdeling Hengstenhouderij zijn Jan Lüneburg, Thiess Luther en Timm Peters. Als bestuursleden van de afdeling Verkoop zijn gekozen, Christian Dietz, Dr. Günther Friemel en Silke Zuba.

Bron: Reiterrevue

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook