Ga naar hoofdinhoud

HK BWP: Volg de keuring live

Update
BWP Hengstenkeuring
De BWP-hengstenkeuring begon vandaag in Lier met de presentatie op de harde en de zachte bodem. Alle vandaag gepresenteerde hengsten mogen morgen weer terugkomen. Dan staat het vrijbewegen en vrijspringen op het programma vanaf 10.00 uur. De keuring is live te volgen via ClipMyHorse.tv. 

Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.tv

For Pleasure is relatief goed vertegenwoordigd op deze editie van de BWP-hengstenkeuring. Via zijn directe zoon cat.nr 83 Foncetti van de Heffinck (For Pleasure x Concetto I x Sandro), maar ook via cat.nr 81 Dollar van ’t Schaeck (Dollar de la Piere x Eclips de Muze v. For Pleasure x Nabab de Reve) en daarnaast is hij nog meerdere malen verderop in de pedigree van verschillende hengsten te vinden.

Drie klonen

Drie zonen van gekloonde hengsten verschijnen op deze editie van de BWP-hengstenkeuring. Het gaat om twee zonen van de gekloonde volbloed Gemini xx, cat.nr 19 Otard van ’t Roosakker (mv. Kashmir van Schuttershof) en cat.nr 58 Next Twist van ’t Ruytershof (mv. Cartani) en een zoon van Chellano Alpha Z, cat.nr 78 Cappucino JW van de Moerhoeve Z (mv. President).

Twee volle broers

In de collectie zijn ook twee volle broers opgenomen. Cat.nr 2 Orini van de Middelstede (Bisquet Balou van de Mispelaere x Azur de Paulstra) is een volle broer van cat.nr 3 Oxford van de Middelstede. Bisquet Balou heeft overigens vier zonen in de tweede fase en dat geldt ook voor de hengsten Quint van het Maarlo Z (Quidam de Revel x Landetto), Thunder van de Zuuthoeve (Argentinus x Nimmerdor), Vigo d’Arsouilles (Nabab de Reve x Fleuri du Manoir), Joop 111 (Diarado x Quilot Z), Kannan (Voltaire x Nimmerdor) en Hunters Scendro (Hunters Scendix x Contendro).

Kees van den Oetelaar, Jan Vink en René van Zuilen

Kees van den Oetelaar stelt samen met de Roshoeve twee springhengsten voor. Het gaat om cat.nr 12 O’Bailey van ’t Brouwershof, een van de twee directe zonen van Darco en cat.nr 92 Jorlan (Verdi x Heartbreaker).

Jan Vink van Stoeterij Black Horses komt met cat.nr 90 Quibus (Quiran x Quinar) en René van Zuilen van Global Sport Horse BV staat met Classic Gentleman Z (Colman x Cappucino van Berkenbroek) in de catalogus.

Drie dressuurhengsten van Kees van den Oetelaar

Kees van den Oetelaar stelt naast twee springhengsten, ook nog drie dressuurhengsten voor op de BWP Hengstenkeuring volgende week. Samen met De Roshoeve is hij eigenaar van cat.nr 64 Ons Noud (Firestone x Trento B), cat.nr 67 Elton (Escolar x De Kooning) en cat.nr 68 Flynn (Fahrenheit x Sir Oldenburg).

In totaal zijn er vijf dressurhengsten aangemeld voor de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring. Naast de drie hengsten van Van den Oetelaar zijn dat cat.nr 65 Norton van de Dries (For Romance I x Quaterback) en cat.nr 66 Jackson Begijnhoeve (Apache uit de moeder van Johnson) van Stoeterij de Begijnhoeve.

Klik hier voor de volledige collectie
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor het programma
Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.tv

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook