Ga naar hoofdinhoud

HK Zweden: Vier KWPN’ers door naar fase II

De derde bezichtigingshengst Ike (v. Zavall VDL) - Foto: SWB.org
Zes vierjarigen, twee vijfjarigen en drie oudere sporthengsten zijn door de Zweedse hengstenkeuringscommissie uitgenodigd voor de tweede fase van de Bruksprov in Flyinge. Daaronder KWPN'ers Ironman H (ex. Ironman Platinum, v. Bordeaux), I’m Very Special (v. I’m Special de Muze), Ike (v. Zavall VDL) en Harlem D (ex. Handshake, v. Vivaldi). 

De vierjarigen, vijfjarigen en de oudere hengsten werden vandaag onder het zadel beoordeeld door onder andere Gert van den Hoorn (de vervanger van Frenk Jespers) en Pieter Kersten, die als adviseur springen deel uit maakt van de commissie.

Adviezen

Alle hengsten mogen terugkomen in de tweede fase, maar de jury gaf vandaag al wel adviezen aan de eigenaren. Elf hengsten werden positief beoordeeld, de eigenaren van zes hengsten werden uitgenodigd voor een gesprek en zeven hengsten kregen een negatief advies. De hengsten worden pas aan het einde van dit weekend officieel beoordeeld.

Vierjarigen

De door J.A.M. Hurkmans gefokte Ironman H (ex. Ironman Platinum, v. Bordeaux), de in Zweden gefokte I’m Very Special (v. I’m Special de Muze) en de door G.P.J. Vossen gefokte derdebezichtingshengst Ike (v. Zavall VDL) kregen een positief advies. Groen licht was er ook voor de Charmeur-zoon Conde Nord.

Ironman H (v. Bordeaux) – Foto: SWB.org

De eigenaar van de in Zweden gefokte KWPN’er Ipanema CC (v. Verdi) moet nog een keer bij de commissie komen voor overleg. Dat geldt ook voor de eigenaar van de Ampère-zoon Aideean.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarige hengsten kreeg de bij het KWPN in het verrichtingsonderzoek 2015 met 72,5 punten naar huis gestuurde KWPN-hengst Harlem D (ex. Handshake, v. Vivaldi) ook een positief advies. De kampioensringhengst van de KWPN keuring in 2015 kreeg in zijn test een 7 voor de stap, een 7 voor de draf, een 7,5 voor de galop, een 7 voor de souplesse, een 7,5 voor de houding en de balans, een 8 voor de instelling en een 7 voor de aanleg.

Sophia Skobe Rosen

Het fokproduct van J.C.M. Derikx werd na zijn afwijzing bij het KWPN door eigenaren Ad Valk en Jan Vink aan de Zweedse Sophia Skobe Rosen verkocht, die deze week ook in het nieuws kwam door de verkoop van Apache-zoon Falcon aan Lisa Müller.

Verdi-zoon

Bij de oudere hengsten kreeg de Verdi-zoon Vinnio II W Z een positief advies.

Klik hier voor de volledige lijst met adviezen

Klik hier voor foto’s en video’s van de driejarigen
Klik hier voor foto’s en video’s van de vijfjarigen

Handige links

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen
Klik hier voor de livestream
Klik hier voor de collectie op HorseTelex

Bron: Tidningenridsport/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook