Ga naar hoofdinhoud

Holsteiner keuring 2016: Casall-feestje

Rolf-Göran Bengtsson en Casall ASK,Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het Holsteiner Verband heeft de collectie voor de hengstenkeuring 2016 bekend gemaakt. 65 hengsten mogen naar de keuring, die van 3 tot en met 5 november plaats vindt in Neumünster. Met tien directe zonen en veertien kleinzonen van Casall is hij de absolute topleverancier. De door Joop Aaldering en Kyra Swelheim gefokte Uriko en zijn vader Untouchable, zijn met respectievelijk vijf en twee zonen op de keuring ook goed vertegenwoordigd. 

Het belooft een waar Casall-feestje te worden in Neumünster. Casall heeft negen directe zonen op de keuring uit moeders van Contendro IQuidam de Revel, Cassini I (3), Carthago, Calato, Heraldik xx, Corofino I en Landjunge. Als moedersvader staat hij drie keer op heet papier bij hengsten van Castelan I, Numero Uno en Uriko.

Cascadello I

Van zijn veelbesproken zoon Cascadello I, die vorig jaar op de keuring al veel indruk maakte met zijn eerste jaargang en deze zomer met zijn dochters op de merriekeuring, mogen zeven hengsten naar de keuring. De Casall-zonen Clarcon en Connor kregen twee hengsten doorverwezen naar de hoofdkeuring.

Uriko

De door Joop Aaldering en Kyra Swelheim gefokte Uriko (v. Untouchable) werd in 2011 door het Holsteiner Verband gekeurd, nadat hij een goede test had afgelegd. Van hem werden vijf zonen tot de keuring toegelaten. Van vader Untouchable werden twee zonen uitgenodigd voor de hoofdkeuring. Ook de KWPN-hengsten Numero Uno (2), Kannan, Plot Blue, Zhivago en Zirocco Blue VDL.

Klik hier voor de volledige lijst. 

Uriko (v. Untouchable):

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.