Ga naar hoofdinhoud

Cascadello I domineert Holsteinse elitekeuring

Festel (v. Cascadello I) - Foto: Holsteiner Verband/Janne Bugtrup

Cascadello I (v. Casall), de spraakmakende reservekampioen van de Holsteiner hengstenkeuring in 2011, domineerde gisteren het Holsteinse merriekampioenschap. De bruine hengst die voor 600.000 euro verkocht werd leverde de kampioene, de reservekampioene en de 'merrie met de beste bewegingen'. "Cascadello lijkt een sterke merrievererver", zegt fokkerijleider Thomas Nissen. 

Cascadello maakte vorig jaar ook al indruk op de Holsteiner hengstenkeuring met zijn eerste jaargang. Voor de Holsteinse elitekeuring werden dertien van zijn dochters geselecteerd. Daarvan mochten er uiteindelijk vier naar de kampioensring. Zelden domineerde een hengst zo met zijn eerste merriejaargang in Holstein.

Kampioene werd Festel (mv. Heraldik xx), die veel op haar vader lijkt. “Ze heeft een prachtig model en bewoog met veel kracht uit het achterbeen”, laat Nissen weten. Achter haar mocht Fine Lady (mv. Cassini I) zich opstellen. Franzia (mv. Cassini II) kreeg de titel ‘merrie met de beste bewegingen’.

Van Catoo, die in 2011 geschiedenis schreef door als Holsteiner het Bundeschampionat voor vierjarige hengsten te winnen, kwam de tweede reservekampioen. Deze Fascination (mv. Leandro) viel op met haar bewegingen.

In totaal verschenen er 59 merries op het Holsteins merriekampioenschap. Petra Wilm, die het gastcommentaar leverde in Elmshorn, pleitte in haar commentaar voor een aparte ring voor dressuurmerries op volgende edities van de merriekeuring.

Klik hier voor de uitslag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook