Ga naar hoofdinhoud

IBOP-jaar geopend in Panningen

Petro Trommelen en zijn collega’s Ine van Deurzen (dressuur) en Arnold Kootstra (springen) waren gisteren in het Limburgse Panningen om de eerste IBOP van dit jaar te jureren. Zes dressuurpaarden en negen springpaarden kregen een beoordeling. In beide disciplines slaagde tweederde van de aangeboden merries.

Beste springmerrie was vanmiddag Erisinaa (v. Ustinov) met 83 punten. De 9 voor instelling en de 9,5 voor rijd-bewerkbaarheid zijn opvallend aan de cijferlijst. “Dit is een merrie die overtuigde op elk onderdeel”, aldus Petro Trommelen. Ze heeft lichtvoetige basisgangen, is top te rijden met een top instelling. Ze doet haar werk geconcentreerd en met gemak. Ze springt goed vlug van de grond met een goede techniek. De hele proef is ze precies hetzelfde, met een perfecte aanleuning, en ze doet precies wat ze moet doen.” Moeder Virsinaa (v. Gran Corrado) bracht van Untouchable al het 1.35m-internationale springpaard Big Brother van Carlo Lopez, en ze is de volle zus van het Grand Prix-springpaard Ucorado B van Alex Duffy.

Jazz-dochter Forina, die afgelopen zomer al vierde was in de finale op de Nationale Merriekeuring, overtuigde nu ook onder het zadel. Ze kreeg 80,5 punten. “Deze merrie was nog erg groen in het rijden. De stap is heel zuiver en actief en in draf is iedere pas raak, met veel afdruk en takt. In galop heeft ze een heel goede houding en een heel goed achterbeengebruik. De galop is ook bergop.” Forina’s volle broer Geneve D is uitgenodigd voor de tweede bezichtiging en zal dus over enkele weken tijdens de Hengstenkeuring te bewonderen zijn. Hij wordt geveild in de KWPN Select Sale. Moeder Dorina is een volle zus van de in Westfalen gekeurde hengsten Don Bedo I en II.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.