Ga naar hoofdinhoud

IJzersterk begin hengstencompetitie voor Total U.S.

Dinja van Liere met Total U.S. Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
Hij stond vorig jaar al te boek als de groeibriljant van de hengstencompetitie. Maar toen moest de laatrijpe Total U.S. (Totilas x Sir Donnerhall) nog sterker worden. Vanavond stónd hij er en versloeg zijn jaargang met duidelijke cijfers.

Alleen een soms wat verkanteld hoofd leverde een klein beetje aftrek op waardoor de harmonie op 8,5 uitkwam. Alle overige cijfers waren 9’s, met ook nog een 9,5 voor de prachtig verheven draf. Met 90 punten nam Total U.S. terecht duidelijk afstand van de concurrentie.

Trafalgar en Hummer

Halfbroer Trafalgar (Totilas x Lord Loxley) werd royaal bedeeld met onder meer een 9 voor de draf en 8,5-en voor galop, harmonie en aanleg en kwam bij Hummer (Westpoint x Farrington) langszij (beide 82 punten).

Ook een ex aequo voor Habanna (Vivaldo x Van Gogh) en Daily Diamond (81). Beide hengsten hadden zich goed ontwikkeld. Habanna is nu onder Kirsten Beckers goed bij de les en haalt in draf en galop een extreem hoog niveau. De jury was bij monde van Mariëtte Sanders kritisch over de stap, die soms wat ongelijk was en meer zou moeten schrijden.

Schrijden

Dat schrijden doet Daily Diamond (Daily Deal x Fürst Heinrich) juist wel, maar de goed door Bart Veeze voorgestelde hengst verliest bij momenten dan wel de takt. In draf smijt de hengst met zijn schwung en souplesse.

Hennessy en Hermès deelden de zesde plaats, een gespannen Hometown moest met de achtste plaats genoegen nemen, gevolgd door Bright’s Hero SB.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

5 reacties op “IJzersterk begin hengstencompetitie voor Total U.S.

 • Mathijs

  Zitten we nu met paar honderd man onze ogen te sluiten? Dit paard staat op de rand van doordraaien cq headshaken. Vd zomer in de PAVO was het al te zien en vanavond nog erger. Willen slaan met zijn linkervoorbeen naar het hoofd, bij het hals strekken was het niet meer tegen te houden. Dit blijft zo niet duren.

 • Larisse

  Volgens mij heeft de jury niet heel goed opgelet bij het beoordelen van de stap van Daily Diamond. Voor zover ik het kon zien, zag ik toch echt een heel aantal passen waarbij de hengst lateraal ging…. Dus een 8,5 voor de stap leek mij toch niet verdiend.

 • Mathijs

  Verzamelde stap is feitelijk niet getoond bij DD. Dan gaat hij vrijwel altijd lateraal

 • 4horses

  Wat wordt bedoeld met ‘laatrijp’? Het beestje is vijf jaar!! Elk paard, ongeacht ras, groeit tot en met zijn zesde levensjaar.

 • Mathijs

  Wie heeft overigens die 5jarigen proef verzonnen?

  Galop: aanspringen bij A, zowaar 1 (!!) lange zijde t/m C, daar een volte 15m en naar draf??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook