Ga naar hoofdinhoud

Imperio Trakehner van het jaar

Connery-nakomeling Imperio, succesvol onder Hubertus Schmidt in de Grand Prix dressuur, is uitgeroepen tot Trakehner van het jaar. Niet alleen in de sport maakt de hengst furore, ook in de fokkerij drukt hij zijn stempel.

Op de hengstenkeuring, die gehouden wordt van 20 tot en met 23 oktober, zal de hengst gehuldigd worden. De bruine kan hier zelf niet bij aanwezig zijn. Een aantal dagen later verschijnt de nu 13-jarige namelijk aan de start van de wereldbekerwedstrijd in Lyon.

Winnaar

Als jonge hengst viel Imperio direct op. Op tweejarige leeftijd werd hij op de keuring in Neumünster reservekampioen. Onder het zadel deed hij daar nog een schepje bij bovenop. Met Anna-Sophie Fiebelkorn in het zadel werd hij eerst Trakehner kampioen, daarna Bundeskampioen en vervolgens won het duo zilver op het WK voor jonge dressuurpaarden.

Het talent van de hengst was ook Schmidt niet ontgaan en hij zette alles op alles om de bruine bij hem op stal te krijgen. Samen met Landgestüt Schwaiganger en DOKR heeft de ruiter de Connery-zoon nu in zijn bezit. De combinatie was reserve voor de Spelen in Rio.

Bron: St-Georg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook