Ga naar hoofdinhoud

KWPN-erkenning voor De Niro en Zinedine

De Niro (v. Donnerhall)
De nummer 1 van de WBFSH-ranglijst voor dressuurverervers, De Niro (v. Donnerhall), was tot op heden nog geen KWPN-erkende hengst. Daar is nu verandering in gekomen: vanaf dit dekseizoen mag de twintigjarige Donnerhall-zoon ook KWPN-merries dekken. Hetzelfde geldt voor de KWPN'er Zinedine B (v. Guidam) die furore maakt in de springsport onder Ludger Beerbaum. Hij werd zes jaar geleden als jonge hengst afgewezen in Den Bosch. 

De Niro spreidde afgelopen weekend zijn kracht als dressuurvererver op het CDI in Vidauban nog maar eens tentoon. Hij tekende voor het vaderschap van de nummers 2 tot en met 5 (!) in de Grand Prix Special: Delgado van Beatriz Ferrer-Salat, Donnerfee van Claudia Fassaert, Don’t Forget van Henri Ruoste en Darjeeling van Stephan Köberle.

De zwarte hengst werd door het KWPN bij eigenaar Burkhard Wahler beoordeeld op zijn exterieur en het stamboek meldt dat hij voldoet aan de röntgenologische eisen van het KWPN. De hengst is beschikbaar via Joop van Uytert, die drie keer per week vers sperma van de hengst krijgt: dinsdag, donderdag en zaterdag. Het dekgeld van De Niro blijft gelijk aan dat van vorig jaar: 1.750 euro (excl. verzendkosten) en daarmee is de hengst, in vergelijking met andere grote verervers, niet duur.

Klik hier voor een recente video van De Niro. 

Zinedine B, de crack van Ludger Beerbaum, werd eveneens op zijn exterieur beoordeeld en ook hij voldoet aan de röntgenologische eisen van het KWPN.

Bron: Horses.nl/ KWPN

Eén reactie op “KWPN-erkenning voor De Niro en Zinedine

  • Judith Nelissen

    Wat jammer dat het zo lang moet duren voordat het kwpn ziet dat Donnerhall zo,n geweldige hengst was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.