Ga naar hoofdinhoud

Marjan Hooge koopt veilingtopper Final Foal Auction Exloo

Een laagdrempelige veiling zonder voorselectie was de opzet van de Final Foal Auction in Exloo. Een groep enthousiaste mensen brachten 53 veulens bij elkaar die 14 oktober werden op het Hippisch Centrum onder de hamer kwamen. Het veulen Magic Boy (v. Painted Black) werd door veilingmeester Bert de Ruiter als duurste afgeslagen. Marjan Hooge kocht het hengstje voor 6.800 euro.

Dressuuramazone Marjan Hooge kocht de Painted Black-zoon. “Het is het eerste veulen dat ik zelf kocht en ik wilde hem echt graag hebben”, vertelt de amazone uit het Drentse Ees. Het veulen gefokt door Jan Otten uit Hoogersmilde komt uit de moederlijn van Jeroen Okkema’s Grand Prix-paard Krisjes Pleasure (v. Jazz).

Goede tweede was een hengstveulen van Ferdinand uit een moeder van Davino. Hij bracht 6.400 euro op.

Drie veulens voor 5.400

Bij de springveulens werden de drie duurste, allen hengsten, afgeslagen voor 5.400 euro. Het waren Mister Montreal (v. Cohinoor DVL) uit de Freiminka-stam, een veulen van Impressive VDL uit de Indorado-merrie Emora, (volle broer Abadan springt 1,50m in Amerika) en een zoon van Grand Slam VDL uit Tamorka (v. Matterhorn) uit de Karla-stam.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.