Ga naar hoofdinhoud

Rubin Royal OLD verslaat De Niro op HorseTelex Ranking

Exclusief
Rubin Royal OLD (v. Rohdiamant) - Foto: Equitaris/Tanja Becker
Niet De Niro, maar Rubin Royal OLD is de beste dressuurpaardenvererver van 2016. Zo blijkt uit de HorseTelex Results Ranking. De 21-jarige Rohdiamant-zoon uit de begin vorig jaar overleden Rumirell knalt de top van de ranking binnen met 19 Grand Prix-paarden. 

Ook Rubin Royals volle broer Romanov doet het niet onaardig met een 26ste plaats op de ranking voor hengsten met nakomelingen van alle leeftijden en een negende plaats op de ranking voor veelbelovende jonge verervers (nakomelingen tot 12 jaar).

Rumirell

Uit moeder Rumirell (Grundstein II x Akzent II x Volturno) fokte Harli Seifert nog vier goedgekeurde volle broers van Rubin Royal en Romanov: Rockefeller (2005), Rubin Action (2003), Rubino Vincento (2002) en Rumicello (2001).

Zowel Rubin Royal, Romanov als Rubin Action liepen zelf op Grand Prix-niveau. Onder Hendrik Lochthowe liep Rubin Royal zelf 30.440 euro bij elkaar.

Hauptprämiensieger

Rubin Royal werd op de Oldenburger hengstenkeuring in 1999 goedgekeurd en als vierde geplaatst.  Een jaar later was er ook een dekbrevet in Hannover. Voor Westfalen werd hij pas in 2014 goedgekeurd.

Na zijn verrichtingstest (100-dagentest Adelheidsdorf 2000, 132,23 punten/3e dressuur) en het tonen van zijn eerste veulenjaargang werd hij Hauptprämiensieger op de Oldenburger hengstenkeuring.

Verkocht

In 2012 had Rubin Royal al meer dan 25 goedgekeurde zonen en ondertussen was hij door Hendrik Lochthowe naar Grand Prix-niveau gereden. Dat was het jaar dan Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergen de hengst naar hun partnerstation Lee AG in Zwitserland verkocht, om hem vervolgens eind 2015 weer terug naar Duitsland te halen.

2016

Een zeer goede zet, want de prestaties van zijn nakomelingen in 2016 liegen er niet om. Maar liefst 19 nakomelingen maakten de sprong naar de Grand Prix, waaronder Rosalie B van Laura Tomlinson, Rubin Al Asad van Lara Griffith, Real Dancer van Jan-Dirk Giesselmann, Fohlenhofs Rock ’n Rose van Dorothee Schneider, Rubicon D van Beata Stremler en Rubins Nite van Hayley Watson-Greaves.

Hogere punten

De IPV (International Progency Value), gebaseerd op de prestaties van zijn directe en kleinkinderen (via moederszijde), van Rubin Royal is met 4.162,45 punten een stuk hoger dan die van De Niro. Gemiddeld scoren de nakomelingen van Rubin Royal dus hogere percentages, al is er natuurlijk geen dressuurhengst die voorbij De Niro’s 61 (!) internationaal acterende directe kinderen kan komen.

Andere jonge dressuurhengsten die een sprong hebben gemaakt op de HorseTelex Results Ranking zijn de helaas eind 2015 overleden De Niro-zoon Dimaggio (3), Sandro Hit (8) en Stedinger (14).

Jonge hengsten

In de ranking voor dressuurhengsten met nakomelingen tot 12 jaar staat Stedinger (v. Sandro Hit) bovenaan, gevolgd door de De Niro-zoon Danone I en de in 2013 ingeslapen Don Romantic (v. Don Schufro).

Lees deze week in Paardenkrant-Horses.nl (vanmiddag al online beschikbaar) meer over de succesvolste verervers van 2016. Nog geen abonnee? Klik hier.

De volledige HorseTelex Results Ranking (alleen voor HorseTelex Results-abonnees)

Klik hier voor meer uitleg over de HorseTelex Results Ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/HorseTelex Results

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook