Ga naar hoofdinhoud

Stem voor Pony van het Jaar 2008!

Het Nationale Ponyspektakel organiseert ook dit jaar een Pony van het Jaar 2008 verkiezing. Doe mee en stem op je favoriete pony. Breng je stem uit voor 11 april. Tijdens het Nationaal Ponyspektakel in Zwolle op 12 april wordt de winnaar bekendgemaakt.

Klik hier om direct je stem uit te brengen

Shetlander: No Fear van de Romer (v. Friso van de Heuvelshof) De zwarte shetlanderhengst No Fear van de Römer (v. Friso van de Heuvelshof) is door zijn stamboek uitgekozen voor de nominatie. No Fear heeft een stokmaat van 1,01 meter en werd in 2008 op tienjarige leeftijd kampioen in de grote maat. De hengst is in eigendom van de heer van de Laan uit Blitterswijck.

NRPS: King Kadanz (v. Kenaf) De bruine NRPS hengst King Kadanz (v. Kenaf) heeft de eer genomineerd te zijn door zijn stamboek. King Kadanz is een prestatie fok en sporthengst met veel springtalent. Ook zijn nakomelingen presteren goed in de sport op ZZ niveau. Onlangs is de hengst met zijn nieuwe amazone Angela van Lies indoorkampioen geworden in Wanroy. King Kadanz heeft een stokmaat van 1,47 meter en is dit jaar achttien jaar geworden.

Fell: Klompjes Ivanhoe (v. Heltondale Stroller) Namens het Fellstamboek is de vierjarige, zwarte Klompjes Ivanhoe (v. Heltondale Stroller) genomineerd voor de Pony van het Jaar verkiezing. In 2007 werd Ivanhoe in Paardensportcentrum de Hoffmeijer uitgeroepen tot kampioen hengsten met een dekbeperking, tevens werd hij die dag uitgeroepen tot dagkampioen met een score van 48 punten.

New Forest: Brummerhoeve’s Boss (v. Molenaar’s Golden King) Het New Forest stamboek heeft de bruine hengst Brummerhoeve’s Boss (v. Molenaar’s Golden King) afgevaardigd naar de Pony van het Jaar verkiezing. Boss voert alle predikaten die het New Forest stamboek kent en wordt uitgebracht in zowel dressuur, springen als mennen. Onder vijf verschillende amazones heeft hij internationale dressuur gereden en in 2007 is hij een mencarrière gestart onder training van Geert Bongers.

Haflinger: Nordfürst (roepnaam Merlin) (v. Nawaro) Namens het Nederlandse Haflingerstamboek is de twaalf jarige ruin Nordfürst (v. Nawaro) genomineerd. Nordfürst (roepnaam Merlin) heeft een stokmaat van 1,54 meter en is afkomstig uit Oostenrijk. Met zijn eigenaresse en amazone Denise Blom is hij onlangs gestart in het ZZ licht dressuur tussen de paarden en heeft daar een winstpunt weten te bemachtigen. Merlin is in het bezit van het sportpredikaat. Hij is de eerste stamboekhaflinger die wordt uitgebracht in de dressuur klasse ZZ licht.

Welsh: Orchard Boginov (v. Verona’s Bo-Gi) De donkerbruine NWR hengst Orchard Boginov (v. Verona’s Bo-Gi) is door zijn stamboek genomineerd. De achtjarige hengst heeft een stokmaat van 1,47 meter. In 2004 en 2005 presteerde de hengst het om tweemaal achtereen kampioen van de NWR hengsten te worden. Op zesjarige leeftijd behaalde hij het sportpredikaat en wordt nu uitgebracht in de Z-dressuur bij de paarden.

Tinker: Boris (v. onbekend) Het Nederlands Stamboek voor Tinkers heeft de hengst Boris genomineerd. De elfjarige hengst heeft een stokmaat van 1,64 meter en wordt uitgebracht in de dressuur. Met Nadine Cardinaels is hij nu Z1 met drie winstpunten. In 2000 werd Boris goedgekeurd. Zijn eerste nakomeling haalde een 1a premie en werd reservejeugdkampioen. Komend jaar moet Boris zich op de sport richten en zal niet worden ingezet als dekhengst.

Klik hier voor het stemformulier

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook