Ga naar hoofdinhoud

Topvererver De Niro overleden

Burkhard Wahler met De Niro Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

De Niro (Donnerhall x Akzent II) leeft niet meer. De gezondheidstoestand van de hengst, die de meeste internationale paarden in de dressuursport heeft, was dermate achteruit gegaan waarop Burkhard Wahler van Klosterhof Medingen de hengst vanmorgen heeft laten ingeslapen. De Niro werd 24 jaar oud.

De Hannoveraanse hengst De Niro liep zelf Grand Prix dressuur en won onder meer de Duitse Dressuurderby. Hij vererfde zijn Grand Prix-talenten. Zo stammen Desperados (Kristina Bröring-Sprehe), Dablino (Anabel Balkenhol), D’Agostino (Fabienne Lütkemeier), Delgado (Beatriz Ferrer-Salad), Deep Impact (Severo Jurado Lopez) en Voice (Edward Gal) af van De Niro.

Jarenlang leider WBFSH-ranking

In de jaren 2012, 2013 en 2015 en in 2016 stond De Niro bovenaan op de ranking van de WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses). In de HorseTelex Results A-ranking voor dressuurhengsten stootte hij in het derde kwartaal van 2017 Rubin Royal OLD – die stond lang aan kop stond – van de van de troon.

Tijd om te laten gaan

Vanwege zijn gezondheidstoestand dekte De Niro sinds vorig jaar niet meer. Sinds zijn dekpensioen genoot de hengst dagelijks in de paddock. “De afgelopen weken ging het bergaf met hem”, aldus Burkhard Wahler. “Vanmorgen was hij niet meer gelukkig en de glans in zijn ogen was verdwenen. We wisten dat het tijd was om hem te laten gaan.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St-Georg

Eén reactie op “Topvererver De Niro overleden

  • CAMMETJE

    Spijtig om te lezen. Echt heel sneu ben er van geschrokken, zou graag ooit nog eens een nakomeling van hem willen bemachtigen. Vind het zon gaaf paard!
    Heel veel sterkte met dit verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook