Ga naar hoofdinhoud

Trakehner HK: Millenium levert kampioen

Sir Sansibar (v. Millenium)
Slechts 35 hengsten verschenen dit jaar op de Trakehner hengstenkeuring in Neumünster. De hengstenkeuringscommissie had in de voorselectie al zeer streng geselecteerd en dat leverde een knappe jaargang op. 16 hengsten werden goedgekeurd en daarvan werden er vijf geprimeerd. Onder die vijf twee zonen uit de eerste jaargang van de hengst Millenium (v. Easy Game), die in 2010 reservekampioen werd. Zijn zoon Sir Sansibar kreeg uiteindelijk het kampioenslint omgehangen en werd in de aansluitende veiling verkocht voor 300.000 euro. 

“De strenge selectie in het voortraject heeft zijn vruchten afgeworpen. Het heeft ons een zeer goede jaargang opgeleverd”, zei Lars Gehrmann, de fokkerijleider van het Trakehner stamboek. Hij en zijn team maakten Sir Sansibar (mv. Cadeau) kampioen. “Hij heeft een geweldige uitstraling en presenteerde zich elke ronde soeverein”, aldus Gehrman over de kampioen. In de veiling werd hij voor 300.000 euro naar Oostenrijk verkocht.

Vader Millenium maakte een voortreffelijke indruk met zijn eerste jaargang. Naast Sir Sansibar werd ook Octavian (mv. Hohenstein) geprimeerd en de door Antonie G. Hofmann uit De Wijk gefokte Ivanhoe (mv. Hohenstein) werd eveneens tot de fokkerij toegelaten.

De verdere premies waren voor de in Amerika gefokte Davidas (v. Holaras), de in Polen gefokte Niagara (v. Kentucky) en High Motion (v. Saint Cyr). De laatst genoemde werd reservekampioen

De strengere selectie was ook af te lezen aan de resultaten van de veiling. De goedgekeurde hengsten brachten gemiddeld 70.700 euro op (laagste prijs: 15.000 euro) en de niet-goedgekeurde hengsten gingen voor gemiddeld 12.500 euro van de hand.

Klik hier voor de resultaten van de keuring.

Klik hier voor de resultaten van de veiling.

Sir Sansibar aan de longe:

De hengsten op de straat:

De hengsten bij het vrijbewegen:

De hengsten bij het vrijspringen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook