Ga naar hoofdinhoud

Eureka-moment in Ermelo: KNHS gaat NHC als bedrijf aansturen

De KNHS brengt naar buiten dat in de ledenraad van 8 november is besloten om het  Nationaal Hippisch Centrum (NHC) vanaf 1 januari 2019 als een bedrijf aan te sturen. De KNHS kwam tot dit besluit na 'diverse overleggen over verschillende mogelijke scenario’s'. is. Het NHC (geopend in 2014) krijgt vanaf 2019 een eigen manager en eigen financiële doelstellingen. De opdracht is de kosten van het centrum te verlagen en de opbrengsten te verhogen.

De KNHS is een vereniging die sinds haar oprichting in 2002 eigenaar is van het NHC. Daarvoor was het de thuisbasis van de toenmalige Koninklijke Federatie van Landelijke Rijverenigingen (KNF). In 2014 heeft de KNHS het centrum gerenoveerd en een extra indoorhal geplaatst. Het beheren en onderhouden van een dergelijk centrum brengt veel kosten en arbeid met zich mee en vereist specifieke competenties die niet noodzakelijkerwijs aanwezig zijn bij een sportbond.

Diensten voor het centrum inkopen

De KNHS zal, als belangrijkste klant, de benodigde diensten van het centrum inkopen. Hierbij gaat het om de accommodatie en faciliteiten ten behoeve van evenementen, opleidingen en andere activiteiten. Uitgangspunt blijft dat het Nationaal Hippisch Centrum er is voor iedere paardensporter in alle disciplines.

Er komt een Masterplan

Daarnaast is er vanuit de KNHS en de belangrijkste samenwerkingspartners, zoals gemeente Ermelo, behoefte aan een toekomstvisie. Hiervoor is een ‘masterplan’ uitgedacht. Dit plan, met onder andere de plannen met betrekking tot de huidige locatie en daarbij behorende vastgoed, wordt komende maanden vormgegeven.

Bron: KNHS/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Eureka-moment in Ermelo: KNHS gaat NHC als bedrijf aansturen

  • Peter

    Ben bang dat het nooit rendabel zal zijn. De Peelbergen red het zonder subsidie ook niet. En dit gaat ten koste van particuliere paardensportbedrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook