Big Star uitgeschakeld door blessure

Nick Skelton met Big Star. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nick Skeltons gouden paard Big Star heeft een beenblessure opgelopen en houdt hem zeker tot begin volgend jaar aan de zijlijn. Skelton zou de komende week met de KWPN-hengst in Genève aan de start komen om daar mee te dingen voor de Rolex Grand Slam-bonus van 1 miljoen euro.

De blessure zou een kleine verdraaiing van een beengewricht zijn, maar betekent wel dat Big Star niet mag springen tot in januari. De Olympische kampioenen missen hierdoor ook de wedstrijden in Olympia, Londen. Het zou het eerste optreden worden op eigen bodem na het behalen van de gouden medaille.

Kleine verdraaiing

Nick Skelton: “Hij heeft een kleine verdraaiing, niets ergs, maar houdt het paard wel zes weken aan de kant. Ik vind het voor al zijn fans wel heel vervelend, maar er gaat niets boven het welzijn van mijn paard.”

“Ik geef hem de dagelijkse beweging, het is de bedoeling dat ik nog steeds naar de parade van de Olympische medaille-winnaars kan gaan in Olympia. Hij is zo bijzonder dat ik hem niet kan ontnemen om in de spotlights te staan, vooral omdat het op eigen bodem is en op zo’n speciale wedstrijd.”

De parade van de Olympiërs is op vrijdagavond 18 december.

Bron Horse and Hound/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.