Ga naar hoofdinhoud

Bertram Allen wint openingsrubriek Bordeaux

Bertram Allen met Molly Malone Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het ‘wonderkind’ uit Ierland, Bertram Allen, schreef zojuist de openingsrubriek van het prestigieuze Jumping Bordeaux op zijn naam. Met Wild Thing L versloeg hij Constant Van Paesschen en Diamanthina van ’t Ruytershof. In de 1.40m proef, die direct op tijd verreden werd, was de derde plaats voor Allen’s landgenoot, Billy Twomey met Royale du Rouet.

Met Montreux-merrie Wild Thing was Bertram veruit de snelste in de CSI5* proef, waarbij de toegestane tijd om het parcours te voltooien 69 seconden bedroeg. In 52.19 seconden stopte hij de chronometer. De nummer twee positie was voor generatiegenoot Constant Van Paesschen. De Belg klokte met Diamanthina van ’t Ruytershof, dochter van Diamant de Semilly, meer dan drie seconden bovenop de tijd van Allen, 55.12.

Bertram’s voormalig trainer Billy Twomey bezette de derde plaats in 57.13 met de tienjarige Royale du Rouet (v. Jeff D’Or). De Franse ruiters Jerome Hurel en Philippe Rozier plaatsen zich als vierde en vijfde.

Voor Nederland kwam Gerco Schröder twee maal in de ring. Met Glock’s Zaranza (v. Karandasj) verzamelde hij door tijdsoverschrijding drie strafpunten. Met Clearway-zoon, Glock’s Cognac Champblanc, noteerde Gerco vier strafpunten.

Wout-Jan van der Schans en Maikel van der Vleuten kwamen ieder ook met twee paarden aan de start. Beide heren eindigden onderaan in het klassement met zeven strafpunten of meer.

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook