Ga naar hoofdinhoud

Chantilly Master prooi voor Constant van Paesschen

Constant van Paesschen hier met Citizenguard Cadjanine Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De barrage van het hoofdnummer van het vijfsterren concours in Chantilly was vanmiddag overvol met zestien combinaties. Des te knapper was de overwinning van Constant van Paeschen, die met Diamanthina van t Ruytershof zelfs Bertram Allen te snel af was. 

De Belg Van Paesschen had 36,71 seconden nodig voor zijn winnende rit met de twaalfjarige Diamant de Semilly-dochter. Hiermee was hij 0,06 seconde sneller dan de jonge Ierse snelheidsmaniak Bertram Allen, die met de KWPN-gefokte Belmonde eveneens foutloos bleef.

De voor de Oekraïne rijdende Ference Szentirmai legde in 37,72 seconden beslag op de derde plaats met Quickdiamond, net voor de ervaren John Whitaker met zijn eveneens ervaren Argento. Van de zes voor thuispubliek rijdende Franse barrageklanten was Penelope Leprevost de hoogstgeplaatste. Met Flora de Mariposa werd ze vijfde.

Maikel van der Vleuten bereikte ook de barrage met VDL Groep Arera C. In de barrage liep het echter niet zoals gewenst en eindigde Van der Vleuten op de zestiende en laatste plaats met 29 strafpunten.

Vanochtend had Van der Vleuten meer succes. Hij reed VDL Groep Quatro (v. Quaprice) naar de achtste plek in een 1,45m direct op tijd. Deze proef kwam op naam van Timothee Anciaume die de Kannan-zoon Padock de Plessis voor eigen publiek naar de overwinning reed.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Master Airbus Group Prijs

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook