Ga naar hoofdinhoud

Gerco Schröder vijfde in GP Barcelona

Gerco Schroder met Cognac Champblanc. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Er plaatsten zich op vrijdagavond maar liefst elf combinaties voor de barrage in de Longines Cup van de Stad Barcelona. Onder hen van de vier Nederlanders alleen Gerco Schröder met zijn elfjarige schimmel Cognac Champblanc (v. Clearway).
De zege ging naar de Amerikaan Kent Farrington met de in Nederland gefokte Uceko (v. Celano), terwijl de tweede prijs ging naar de Brit William Whitaker met opnieuw een Nederlands fokproduct en wel Upperclass (v. Concorde). De derde plek was weggelegd voor de Française Marie Hecart met Myself de Breve (v. Quidam de Revel).

“De tijd was kort en er stonden een paar delicate zaken in het parcours. Zo was er een triple bar na een wending die uitnodigde om snel door te rijden. Veel paarden kregen daar een enorme sprong op en dan moest er optimale controle zijn om passend bij de insprong van de driesprong te komen”, vertelde Rob Ehrens. Zowel Jur Vrieling met Zavall VDL (v. Casall) als Wout-Jan van der Schans met Capetown (v. Oklund) kregen daar een fout. Jeroen Dubbeldam tikte met Ferrero van Overis (v. Darco) al een paal van de eerste hindernis uit de lepels.

“Mijn paard Cognac Champblanc is van nature niet het snelste paard. Hij springt wel steeds beter en kwam ook nu niet in de buurt van het hout. Op twee plekken had ik op het oog misschien een galopsprong minder kunnen maken, maar voor mijn gevoel zat dat er niet in, waardoor ik tijd verloor. Eerlijk gezegd zou ik met dit paard ook nooit de tijd van Farrington of Whitaker hebben kunnen verbeteren. Cognac Champblanc heeft wel een hele goede ontwikkeling doorgemaakt en nu moet ik hem nog leren sneller te galopperen. Ook dat zal wel lukken, maar een snelheidsmonster zal het nooit worden”, vertelde Schröder. Zowel Farrington als Whitaker reden beiden het barrageparcours alsof ze een steeplechase reden. Zo was Farrington op de eindstreep bijna vier seconden sneller dan Hecart, die ook niet zachtjes reed en derde werd.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses/KNHS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook