Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders derde in Parijs

Harrie Smolders met Don VHP. Z .Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de laatste rubriek van de dag van de Paris Eiffel Jumping plaatste Harrie Smolders zich vanavond als derde. Britse topruiter Ben Maher zegevierde in deze 1.50m proef. Hij werd gevolgd door Marokkaan Abdelkebir Ouaddar, die met een spraakmakende barragerit tweede werd. 

Van de 47 ruiters mochten er zestien terugkeren in de barrage. Met de 10-jarige hengst Don V.H.P. Z (v. Diamant de Semilly) reed Smolders een knappe rit en klokte een tijd van 35.37. Ruim twee seconden langzamer dan de winnaar, Ben Maher. De nummer twee van de FEI-wereldranglijst ging met Aristo Z (v. Andiamo) als eerste van start in deze barrage en zette een rit neer die niemand wist te verbeteren.

Abdelkebir Ouaddarwat zag een tijd van 33.22 op het scorebord bij Maher en besloot alles te geven om hem te verslaan. De Marokkaanse ruiter raakte net na de start zijn beugel kwijt door de capriolen van zijn temperamentvolle paard, Quickly de Kreisker (v. Diamant de Semilly). Daardoor verloor hij de eerste helft van zijn rit kostbare tijd. Maar hij wist zich te herpakken en reed met een flinke eindsprint door de finish in 34.26.

De nummer vier en vijf reden allebei ook een foutloos parcours. Pius Schwizer in 37.08 met Toulago en de Amerikaanse Georgina Bloomberg met Juvina in 42.31.

Maikel van der Vleuten kreeg met de merrie VDL Groep Sapphire B een balk aan het begin van zijn barragerit en een tijd van 38.16. Zo eindigde de combinatie als veertiende.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: Horses / Global Champions Tour

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook