Ga naar hoofdinhoud

NOS tipt Dubbeldam als vlaggendrager

Exclusief

De NOS heeft een eigen short-list samengesteld met mogelijke dragers van de Nederlandse vlag tijdens de Olympische openingceremonie aanstaande vrijdag. Volgens de criteria van de NOS zou Jeroen Dubbeldam wel eens een heel grote kans maken.

Doorgaans krijgt een kampioen van de vorige Spelen de taak. De NOS oppert daarom onder andere namen als Marianne Vos, Epke Zonderland, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo.

Maar deze sporters zijn het zeer waarschijnlijk niet, omdat ze het weekend al in actie moeten komen. Daarom, zo concludeert de NOS, is Jeroen Dubbeldam een zeer goed optie. Hij hoeft namelijk pas in de tweede week aan de start te verschijnen.

Grote eer

Dubbeldam weet echter nog van niets. “Het zou een grote eer zijn en ik zou het graag doen, maar er is geen sprake van. Ik vlieg maandag pas naar Rio”, antwoordde Dubbeldam woensdagmorgen nog op vragen van Paardenkrant-Horses.nl.

Als winnaar van olympisch goud in Sydney 2000 en één van de kanshebbers op eremetaal in Rio is Jeroen Dubbeldam voor NOC-NSF een ideale atleet om vrijdag de Nederlandse delegatie bij de openingsceremonie aan te voeren. Om vrijdag op tijd in Rio te kunnen zijn, zou Dubbeldam nog wel zijn planning voor dit weekend moeten omgooien.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ NOS

 

Eén reactie op “NOS tipt Dubbeldam als vlaggendrager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook